En Sıcak Konular

'İnternet andıcı' rutin bir görevmiş

4 Ağustos 2010 08:31 tsi
'İnternet andıcı' rutin bir görevmiş  
İnternet andıcı soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan Albay Dursun Çiçek'in avukatı Celal Ülgen, Genelkurmay Başkanlığının söz konusu sitelerin görev çerçevesinde hazırlandığını açıkladığını savundu.

TSK'nın rutin görevleri içindeki bir olayın sorgulanmasına anlam veremediğini söyleyen Ülgen, Çiçek'e çağrı yapıldığına dair bilgisi olmadığını ifade etti.

Balyoz davasında emekli OrgeneralÇetin Doğanve Albay Dursun Çiçek'in avukatı Celal Ülgen,internetandıcı soruşturması kapsamında müvekkili Çiçek'in de ifadeye çağrılmasına tepki gösterdi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Ülgen, Islak imzalı belge soruşturmasında Çiçek'in ifadesi alınırken internet andıcından da söz edildiğini belirtti.GenelkurmayBaşkanlığı Adli Müşavirliği tarafından bu andıcın 29 Nisan 2009 tarihinde TSK'nın görevi çerçevesinde hazırlandığını ileri süren Ülgen, "Bugüne kadar 1,5 yıl gibi bir zaman geçti. Bu kadar zaman içerisinde bu konuda herhangi bir soruşturma açılmadı. Ancak dün YAŞ toplantısı yapıldığı sırada muazzam bir zamanlama örneği gösterilerek bir açıklama yapıldı. Ev araması yapıldı ve sorgu için bazı komutanlar çağrıldı. İster istemez insan soruyor. Bunu neden 6 ay önce yapmadınız? Neden 10 gün sonra yapmıyorsunuz? Yani yargının üzerine gölge düşürülmesi için bazı görevliler ellerinden gelen bütün çabayı gösteriyor. Bu Türkiye'nin dışarıdaki vizyonunu da bozuyor. Bu durum hukuksal bir durum değil. Başka ülkeler bizimle dalga geçiyor." dedi.

Müvekkili Çiçek'in görevli olduğu bölümün Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nde dış ilişkilerle ilgili bölüm olduğunu söyleyen Ülgen, "Yani olası dış tehditlerle ve dış ilişkilerle ilgilidir. Bu bölüm, iç ilişkilerle ilgili bilgi destek şubesince anlatılmıştı ve kanıtları da o dosyanın içerisinde bulunmaktadır. Bu nedenle 19 ismin büyük çoğunluğu gördüğüm kadarıyla Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Şubesi'nde çalışan komutan veya sivil elemanlardır. Genelkurmayın o tarihte yaptığı açıklamaya göre bunlar TSK'nın rutin görevleri içindedir. TSK'nın rutin görevleri içerisindeki bir olayın bugün sorgulanmasına bir anlam veremedim." diye konuştu. Ülgen, müvekkili Çiçek'e herhangi bir çağrı yapıldığı konusunda bilgisi bulunmadığını söyledi.

Balyoz davasında ek klasörlere yeni ulaştıklarını söyleyen Ülgen, "Kanıtların savunmadan gizlenmesini anlayamıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız eylemlere bu nedenle savunma diyemeyiz kimse. Hiçbir hukukçu savurma yaptım diyemez. Savunma yapabilmek için müvekkilimizin lehine ve aleyhine tüm delilleri görmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın sağlık durumu hakkında da bilgi veren Ülgen, safra kesesi ve böbreklerinde taş olduğunun belirlendiğini söyledi. Doğan'ın tedavisinin sürdüğünü ifade eden Ülgen, "Doktorların yetkisinde olmak üzere bugün ve yarın taburcu olacağını sanmıyoruz." dedi.
 
cihan



Bu haber 953 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,730 µs