En Sıcak Konular

'Yumurta' saldırısında son gelişme

3 Ağustos 2010 16:05 tsi
'Yumurta' saldırısında son gelişme Baykal'ın olaylı Van gezisiyle ilgili 16 sanık hakkında 5 yıl hapis isteniyor. AK Parti İl Başkan yardımcısı da yargılanacaklar ararsında...

CHP eski lideri Deniz Baykal'ın Van gezisi sırasında yumurtalı saldırıya uğramasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. 16 sanık hakkında 5 yıl hapis cezası talep edildi. Yargılanacak isimler arasında AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aslan Yılmaz'da bulunuyor.

Van Cumhuriyet Savcısı Cihat Gezmen tarafından hazırlanan 4 sayfalık iddianame, 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede aralarında Ak Parti üyelerinin de bulunduğu 16 kişi hakkında ‘Kamu görevlisine hakaret ve suç işlemeye tahrik etmek' suçlarından 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Hazırlanan 4 sayfalık iddianamede aralarında Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Arslan Yılmaz, Geçlik Kolları üyelerinin de bulunduğu 16 sanık hakkında TCK'nin 125/1 ve 214/1 maddeleri uyarınca ‘Kamu görevlisine hakaret ve suç işlemeye tahrik etmek' suçlarından dava açılmasını isteyerek iddianameyi Van 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. İddianame kabul edildiği takdirde 16 şüpheli 3 aydan, 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

TANIK İFADELERİ

İddianamede tanık ifadelerine dayanılarak, şöyle denildi:

“Olaylarda Ak Parti'li Arslan Yılmaz, Cahit Kiraz ve Taha Çoban'ın yönlendirdiği şekilde beyanlar nazara alındığında Aslan Yılmaz, Cahit Kiraz ve Taha Çoban'ın etrafında toplana kalabalık içinde bulunan yukarda ismi yazılı bulunan diğer isimler ve kimlikleri tespit edilemeyen kişilerin mağdurlara karşı hakaret suçlarını işlemeleri yönünde teşvik ettikleri delillerle elde edilmiştir.”

EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Bu arada Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert'in olaydan bir gün önce emniyet tedbiri konulu emir yayınladığı, ancak Baykal saldırıya uğradıktan sonra ortaya çıkan görev zaafiyetini gizlemek için 2 Nisan tarihli ikinci bir görev emri hazırladığı belirlenmiş, "evrakta sahtecilik yapmak" suçundan 8 yıla kadar hapsi istenmişti.

Emniyet Müdürü Mert bir kaç gün önce İçişleri Bakanlığı'nın emniyet amirleri kararnamesi kapsamında Van Emniyet Müdürlüğü'nden alındı.

 



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,877 µs