En Sıcak Konular

'Ergenekoncularla aynı safta olmak ülkeye ihanettir'

3 Ağustos 2010 15:49 tsi
Demokratik Sol Parti Muş Eski Milletvekili Zeki Eker, Veli Küçük, Tuncay Özkan ve YARSAV ile birlikte referanduma hayır demek için aynı saflarda olanların bu ülkeye ihanet ettiklerini söyledi.

Şişli Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül'un kurmaylarından olan aynı zamanda 1998-2002 yıllarında Demokratik Sol Parti Muş Milletvekilliği yapan Zeki Eker, 12 Eylül'de yapılacak referandum oylaması ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Referandumda ülkenin geleceği için evet oyu kullanacağını belirten Eker, Veli Küçük'lerin Tuncay Özkan'ların hayır dediği bir referandumda hayırcılar kervanında olmanın utanç verici bir durum olduğuna dikkat çekti. Eker, "Yaşamım boyunca doğru bildiğim ve ülkemiz için önemli olan her şey bana göre vicdanı bir sorumluluk olmuştur. Şu anda da vicdanımın sesini dinleyerek ülkenin geleceğini hayır demekte bulmuyorum. Evet demenin ülkemizin önünü açacağına inanıyor ve evet demenin çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği açısından hayırlı olduğunu düşünüyorum. Değişiklik paketinde yer alan 26 maddenin tamamını incelediğimizde ne ülkemiz, ne bölgemiz nede insanlarımızın aleyhine hiçbir şey yoktur. Paketteki 26 madde de ülkemiz lehine olan maddelerdir." dedi.

Muş'ta yaşayan biri olarak Veli Küçük ve Tuncay Özkan gibilerin evet demesinden hicap duyduğunu ifade eden Zeki Eker, "Veli Küçükler, Tuncay Özkanlar ve YARSAV ile birlikte Referandumda hayır demek ülkemize ve bu ülkede yaşayan insanlara yapılan bir hakarettir. Çünkü bunların yapısı ortadadır. Veli Küçük ve Veli Küçük gibilerinin neler yaptığı ortadadır. Ergenekoncu albaylar bölgemizde diri diri insanları yakmıştır. Artık bunlar gizli saklı olaylar değildir. Bu insanlarla aynı saflarda olmak ülkemize yapılan bir hakarettir ben bunu ülkemize yapılan bir hakaret olarak kabul ediyorum." diye konuştu.

BDP BU HALKTAN ÖZÜR DİLEMELİ

Birkaç haftadan beri bölgede olduğunu ifade eden Demokratik Sol Parti Muş eski Milletvekili Zeki Eker, insanlarda artık Barış ve Demokrasi Partisi ile Ergenekon Terör Örgütü'nün işbirliği içerisinde olduğu kanaatinin ciddi anlamda oluşmaya başladığına dikkat çekti. Barış ve Demokrasi Partisi ile Ergenekon Terör Örgütü'nün hayırcı olmasının insanların kafalarında soru işareti bıraktığını kaydeden Eker, BDP'nin bu yanlış tutumunu acilen değiştirmesi gerektiğini ifade etti. Eker, görüşlerini şöyle sürdürdü:

"Barış ve Demokrasi Partisi derhal çıkıp bu halktan özür dilemeli ve girmiş olduğu yanlış yoldan dönmelidir. Bu bölgede yaşayan insanlar, Kürtler BDP'nin sandığa gitmeme kararını yanlış bulmakta ve bu karara katılmayacaklarını açıklamaktadırlar. Bir haftadan beri bölgede dolaşmaktayım. Halkımızın ezici çoğunluğu 12 Eylülde yapılacak olan referandumda evet diyeceklerini ve BDP'yi kınadıklarını açıkladılar. Halk Barış ve Demokrasi Partisinin almış olduğu kararın yanlış olduğunu birbirine anlatıyor ve sandık başına gitmek için ikna etmeye çalışıyor."

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun bu ülkeyi temsil edemediğini söyleyen Muş eski Milletvekili Zeki Eker, Anayasa Mahkemesi'nin de artık anayasa mahkemesi olmaktan çıktığını ifade etti. Adalet Mülkün Temelidir sözünün çok gerilerde kaldığını dile getiren Eker, adalet ve hukuka güvenmediğini, böyle bir soruya karşılık ise bin kere üst üste hayır diyeceğini belirtti. Ülkede adalete güven olayının bittiğini hatırlatan eski Milletvekili Eker, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu artık bu ülkeyi temsil edememektedir. Anayasa mahkemesi ise Anayasa Mahkemesi olmaktan çıkmıştır. Ülkede adalete güven olayı bitmiştir. Getirilen bu düzenlemeler ise bu ülkede yaşayan Kurt, Türk, Laz ve Çerkez olmak üzere herkes için geçerli ve herkesin menfaatleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Bunun için de ben dahil olmak üzere herkesin bu değişikliğe evet diyeceğini düşünüyorum."

(CİHAN)



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,011 µs