En Sıcak Konular

Eruh belediye başkanı gözaltında

3 Ağustos 2010 12:02 tsi
Siirt'in Eruh İlçesi Emniyet Amirliği binasına PKK'lı teröristler tarafından roketar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 özel harekat polisi şehit oldu, 1 polis ve bir sivil vatandaş yaralandı. Çatışmayla ilgili olarak BDP'li Eruh Belediy

Eruh'ta bir grup PKK'lı terörist, dün gece saat 22.00 sıralarında İlçe Emniyet Amirliği'ne saldırdı. PKK'lılar Emniyet binasına önce roket attı, ardından da uzun namlulu silahlarla taradı. Karakolda görevli polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Saldırı sırasında ilçede elektrik kesildi, Emniyet binasında yangın çıktı.

Açılan ilk ateşte özel harekat polisi Ahmet Mutlu şehit olurken, polis memuru Muzafer Çetin ve bir sivil yaralandı. Yaralı polisler, Eruh Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

3 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Çatışmaların sürdüğü bölgeye Şırnak ve Siirt'ten takviye birlikler ile Kobra helikopterler sevk edildi. Edinilen bilgiye göre çatışmada, 3 terörist uzun namlulu silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Bölgede operasyon sürüyor.

15 KİŞİ GÖZALTINDA

Eruh'taki çatışmayla ilgili olarak BDP'li Eruh Belediye Başkanı Melih Oktay ve BDP ilçe Başkanı Heda Kilis' in de aralarında olduğu 22 kişi gözaltına alındı. Siirt Valisi Musa Çolak, gözaltına alınanlarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

ŞEHİT POLİS GEÇİCİ GÖREVLE SİİRT'TEYDİ


Edirne'nin Meriç Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özgür Çelik, İlçe Emniyet Amir Vekili Cemal Kaplan, şehidin Meriç ilçesine bağlı Adasarhanlı köyünde yaşayan, çiftçilik yapan ailesini ziyaret ederek, terör örgütü PKK üyelerince Eruh Emniyet Amirliği ve lojmanlarına ön ve arka cepheden roketatarla yapılan saldırı sonucu Ahmet Mutlu'nun şehit olduğu haberini verdi.

Haberi alınca fenalaşan anne Nigar Mutlu'ya 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Baba Hasan Mutlu, “Vatan sağ olsun. 4 erkek torunum daha var. Takdiri ilahi böyleymiş” dedi.

Adasarhanlı köyü muhtarı İlhan Dalkıran da özel harekatçı Ahmet Mutlu'nun Kocaeli'de görev yaptığını, geçici görevle Siirt'te bulunduğunu ve 2 kız çocuk babası olduğunu söyledi.

Dalkıran, “Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Terörü herkes lanetliyor. Biz de lanetliyoruz. Vatanımız sağ olsun” diye konuştu.

hurriyet



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs