En Sıcak Konular

'Askerlerimiz Irak'tan çekilecek'

2 Ağustos 2010 21:32 tsi
'Askerlerimiz Irak'tan çekilecek' ABD Başkanı Barack Obama, "daha önce söz verdiği tarihe bağlı kalarak, Irak'taki Amerikan muharip askerlerinin ay sonuna kadar bu ülkeden çekilmiş olacağını" söyledi.

Obama, Atlanta'da Engelli Amerikalı Gaziler adlı kuruluşun toplantısında yaptığı konuşmada, şöyle dedi:"Göreve gelmemden kısa süre sonra Irak için, sorumluluğun tümüyle Iraklılara geçmesi yönünde yeni stratejimizi açıklamıştım ve 31 Ağustos 2010 tarihine kadar ABD'nin Irak'taki muharip misyonunun sona ereceğini açıkça ifade etmiştim. Ve şimdi tam da bunu yapıyoruz, söz verdiğimiz ve belirttiğimiz tarihe bağlı kalarak."

ABD'nin Irak'a karşı sorumluluklarının sona ermediğini, sadece şeklinin değişmekte olduğunu vurgulayan Obama, "Burada bir yanlış anlama olmasın, askerlerimizin öncülük ettiği bir askeri çabadan, diplomatlarımızın öncülük edeceği bir sivil çabaya geçiş söz konusu" diye konuştu.Obama, "böylece Irak savaşındaki kilit bir bölümün kapanmaya yaklaştığını" ifade etti.

Afganistan konusunda da açıklamalarda bulunan Obama, "Afganistan'da çok büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Ancak Amerikan halkının şunu bilmesi önemli; ilerleme sağlıyoruz, açık ve başarılabilir hedefler üzerine odaklanmış durumdayız" dedi.Obama, "El Kaide ve liderliğine büyük darbeler indirildiğinin altını çizerek, Pakistan'ın da bu mücadelenin içinde olduğunu" söyledi.



Bu haber 870 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs