En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun evet şartı

2 Ağustos 2010 20:17 tsi
Kılıçdaroğlu'nun evet şartı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' demek istediklerini, ancak milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılmayacağı için 'hayır' diyeceklerini ileri sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars mitinginin ardından karayoluyla Erzurum'a geçti. Kılıçdaroğlu, İstasyon Meydanı'nda toplanan kalabalığa açık hava mitinginde hitap etti. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, milletvekili dokunulmazlığını kaldırması halinde referandumda Anayasa'ya evet diyeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a, Erzurum'dan seslendiğini ve duymasını istediğini belirterek, "Bizim inancımızda, siyasi anlaşıyımızda en ağır şey kul hakkı yemektir. Bir milletvekili niçin dokunulmazlığın arkasına saklanır. Buradan söylüyorum, Erzurumdan söylüyorum Recep Bey duysun diye söylüyorum, eğer kul hakkı yemeyenleri savunmak istemiyorsan, kul hakkı yiyenleri yargı önüne çıkartmak istiyorsan dokulmazlıkları kaldır. Ben de bu anayasaya 'evet' diyeceğim ama ben adım gibi biliyorum, dokunulmazlıkları kaldıramaz, hepsi malı götürmüş. Şimdi kurtarmak istiyorlar yüce divana gidecekler, 'bizim seçtiğimiz hakimler olsun bizi kurtarsın." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde yoksul vatandaşlar için halk sigortası çıkartacaklarını, ayrıca, siyasi ahlak yasası çıkartacaklarını sözlerine ekledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erzurum mitingine 2 buçuk saat gecikmeli olarak katıldı. Miting alanına kızıyla birlikte gelen alkollü bir kadın ise Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce görevlilerce alandan çıkartılmak istendi.

Görevlilere direnen alkollü kadın, daha sonra miting alanının kenarındaki kaldırıma düştü. Bu esnada görevliler kadını yine çıkartmak istedi. Bunda başarılı olamayan görevliler, son çare olarak polisten yardım istedi.Sivil bir kadın polisin yardımıyla miting alanından uzaklaştırılan kadın, polislere zorluk çıkarttı.

(CİHAN)



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,415 µs