En Sıcak Konular

Orgeneral Iğsız ve 19 kişi ifadeye çağrıldı

2 Ağustos 2010 19:39 tsi
Orgeneral Iğsız ve 19 kişi ifadeye çağrıldı  
1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız ve Albay Dursun Çiçek dahil 19 kişi ifadeye çağrıldı. Mahkeme kararıyla 5 ayrı adreste de arama yapıldı.

Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Genelkurmay Başkanlığı 1’inci Bilgi Destek Şube Müdürlüğü tarafından hazırlandığı ve dönemin Genelkurmay 2’ınci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın imzasını taşıdığı öne sürülen "internet andıcı"na ilişkin soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında YAŞ’ta Kara Kuvveteleri Komutanlığı’na atanması beklenen 1’inci Ordu Komutanı Hasan Iğsız ile Balyoz davası sanığı olan ve hakkında yakalama emri bulunan Kuzey Deniz Saha Komutanı Mehmet Otuzbiroğlu ve İrtca ile Mücadele davasının tutuklu sanığı Albay Dursun Çiçek’in de arasında bulunduğu 19 kişinin ifadeye çağrıldığı ve 5 ayrı adreste arama yapıldığı belirtildi.

Orgeneral Hasan Iğsız’ın ifadeye çağrılmasına gerekçe gösterilen "İnternet Andıcı", İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın orjinalinin gönderen isimsiz sunbayın ikinci ihbar mektubu ile ortaya çıkmıştı. İhbar mektubunda, Genelkurmay’ın ‘kara propaganda’ yapmak ve hükümeti yıpratmak için internet siteleri kurduğu ve bunları işlettiği ileri sürülmüş ve her birinin internet adresleri belirtilmişti. Genelkurmay Başkanlığı 1’inci Bilgi Destek Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve dönemin Genelkurmay 2’inci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın imzasını taşıyan belgede, kamuoyunu yönlendirmek maksadıyla kurulan internet sitelerinin yanı sıra günlük takip edilmesi maksadıyla fişlenen internet sitelerine de yer verilmişti.

İrtica ile Mücadele Eylem Planı iddianamesi’nde ‘kara propaganda’ yapmak amacıyla kurulan internet siteleriyle ilgili bilgilere verilmişti. Soruşturmayı yürüten savcıların talebi doğrultusunda araştırma yapan TR.NET Orta Doğu Yazılım Hizmetleri AŞ, Milli Savunma Bakanlığı’na ait IP numaralarını kullanan bu sitelerin Genelkurmay’a ait olduğunu tespit etmişti.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara meçhul subay tarafından gönderilen ihbar mektubunda, İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın, ordudaki cuntanın kilit ismi olduğu iddia edilen Org. Iğsız’ın emri ve iki generalin katkısıyla hazırlandığı öne sürülmüştü.



Bu haber 856 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,478 µs