En Sıcak Konular

Dörtyol'da şoke eden iddia

2 Ağustos 2010 16:52 tsi
4 polisin şehit edilmesiyle ilgili gözaltına alındığında Emniyet bahçesinde vurulan Bozkurt:‘Dörtyol Emniyeti bizi korumadı’

HATAY’ın Dörtyol İlçesi’nde 4 polisin şehit edilmesinin ardından 3 arkadaşıyla gözaltına alınan ve getirildiği Dörtyol Emniyet Müdürlüğü bahçesinde silahlı saldırıda yaralanan kişinin 31 yaşındaki Mehmet Bozkurt olduğu belirlendi. Erzin kaplıcalarından tatilden dönerken yaralanan Bozkurt, “Emniyet bahçesinin ortasında 2 sivil kişi bize ateş açtı. Polis de olabilir, vatandaş da olabilir. Olayın yaşandığı an Dörtyol Emniyeti bizi korumadı” iddiasında bulundu.

19 Temmuz'da teröristlerin 4 polisi şehit etmesinin ardından 4 şüpheli yakalandı. Ardından Dörtyol Emniyet Müdürlüğü bahçesinde ‘Polis katilleri yakalandı’ diye bir söylenti çıktı. Aynı dakikalarda yakalanan 4 kişi Emniyete getirilirken, burada toplanan halktan bir grup bu kişileri linç etmeye kalktı. Yetkililer bu kişilerin saldırının ardından ters yola girmeleri nedeniyle yakalandıklarını ve polise saldırı ile ilgilerinin olmadığını açıkladı. 4 kişiden yaralı olanı, linç tehditi altında panzer eşliğinde ambulansla hastaneye sevkedildi. Diğer 3 kişi ise bir süre sonra serbest bırakıldı. Yaralı kişinin kimliğinin açıklanmaması, spekülasyonlara yol açtı.

ELİMİZ POLİSE UZANMAZ

Şanlıurfa’da çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Mehmet Bozkurt, 2’si akrabası 3 arkadaşı ile Erzin Kaplıcaları’na tatil için geldiğini, 4 gün kaldıklarını, dönmeden önce alışveriş yapmak için Dörtyol’a gittiklerini söyledi. 63 ZM 134 plakalı otomobille tur atarken silah sesi duyduklarını belirten 5 çocuk babası Bozkurt, şunları anlattı:

“Arabayı ben kullanıyordum. Silah sesi duydum. Sonradan öğrendik ki polisler vurulmuş. Arabadaki arkadaşlarım ‘dur’ dedi, durmadım. Mermi sıkılan yerden 300-400 metre uzaklıkta polis aracını görünce durduk. Panikledik, ne olduğunun farkında değildik. Polis bizi aldıktan sonra ben ‘Suçumuz nedir ağabey?’ diye sordum. ‘Suçunuz polis vurmak’ dediler. ‘Ağabey, biz polis vurmadık’ dedim. ‘Yok siz vurmuşsunuz’ dedi. Biz 4 polisi niye öldürelim, vuralım? Elimiz polise uzanmaz. Niye ateş açalım, açmaya hakkımız yok.”

EMNİYET BAHÇESİNDE VURULDUM

Bozkurt, polisle tartışmaya girmeden Emniyet Müdürlüğü'ne gitmeyi kabul ettiklerini anlattı. Bozkurt, Emniyet Müdürlüğü binası bahçesinde vurulduğunu iddia etti. Kendilerini gözaltına alan polisin direksiyona geçtiğini ve aracı ters yönde giderek kullandığını ileri süren Bozkurt, “Polis bizi aldıktan sonra götürdü. Yolda ters yöne girdi ve hızla gittik. Araçtan inerken Emniyet bahçesinin ortasında 2 sivil kişi ateş açtı. Polis de olabilir, vatandaş da olabilir. Tartışma olmadı. Terörist diye gösterip vurdular bizi. Hiçbir zaman bizim elimiz polise kalkmaz” dedi.

“8 KURŞUN YEDİM”

Tatil için gittiği Dörtyol’da başına böyle bir olay gelmesinden dolayı üzüldüğünü anlatan Bozkurt, şöyle devam etti:

“Başımın belası tatil oldu. Emniyet bahçesinde birileri arabaya girdiler. Araba da hasar gördü, paramparça oldu. 5-6 kişiydiler. Belden aşağımdan 8 kurşun yedim. İyileşmek için dua ediyorum. Hakkımı istiyoruz. Mağduruz. Terörist değiliz biz. Ne işimiz var teröristlerle. Çiftçilik yapıyorum. İnsan olan hakkımı arasın. Herkes elini vicdanına koysun. Olayın yaşandığı an Dörtyol Emniyet'i bizi korumadı.”

5 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Adana Numune Hastanesi’ndeki ameliyatların ardından 5 gün yoğun bakım servisinde kalan Bozkurt’un Genel Cerrahi Servisi’ne alınması ardından yanında refakatçi olarak kalan 35 yaşındaki ağabeyi Ahmet Bozkurt da, “Aynı bayrak altında yaşıyoruz. Polis kimdir? Benim kardeşimdir. Ben de askerliğimi yaptım. Herkes yaptı. Polisle, askerle alakamız yok. Şanlıurfa'dan geldim, kardeşimi bu halde buldum. Kimin yaptığını bilmiyorum. Bu bayrağın altında yaşıyorsak, hakkımız var. Polis araştırıyor. Ölen 4 polis; 4 keçi ya da sinek değil. Koskocaman 4 polis şehit veriliyor” diye konuştu.

Ağabey Bozkurt, Mehmet Bozkurt’un eşinin olayı bildiğini fakat 5 çocuğunu “Babanızın arabası arıza yaptı” diyerek kandırdıklarını söyledi.



Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,184 µs