En Sıcak Konular

Cindoruk DP'lileri uyardı

2 Ağustos 2010 15:39 tsi
DP, Anayasa referandumunda "hayır" kampanyasını bugün resmen başlattı.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partilileri uyararak, "Bu partiyi bağlayıcı bir karardır ve önemli bir disiplin kararıdır. O nedenle hepimiz buna uyacağız" dedi.

Cindoruk, partisinin Anayasa değişikliğine ‘hayır’ kampanyasının startını genişletilmiş İl Başkanlar Kurulu toplantısında verdi. Toplantının öncesinde konuşan Cindoruk, AKP’ye eleştirilerde bulundu. Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkında bir kapatma kararı olduğunu, bu kapatma kararının fiilen verildiğini, hükmin ise tecil edildiğini belirten Cindoruk, "Burada AKP’nin Anayasa’ya aykırı fiillerin odağı haline geldiğini söylüyor. Bu da bir Anayasa değişikliği yapma ehliyetini bu parti için kaldırır" dedi.

CHP’nin iptal başvurusunun ardından, Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa değişikliğinde esasa girme görevini halk oylamasına bıraktığını ifade eden Cindoruk, Halk bu oylamada esasa girmelidir. Esas bu oylamada ‘hayır’ oyudur" diye konuştu.

-İNTİKAM İÇİN ANAYASA DEĞİŞTİRİLMEZ-

"Zamansız, kötü niyetli olduğu belli olan" bir Anayasa değişikliğine karşı kimseyi kırmadan, üzmeden bir ‘hayır’ propagandası yapacaklarını anlatan Cindoruk, şöyle devam etti:

"İntikam için Anayasa değiştirilmez. İntikam alma hakkı varsa o bizim. Ama biz kimseden intikam almak için bugüne kadar Anayasa değiştirmedik. Biz demokrasiyi devam ettirmek, bütünleştirmek istiyoruz. Her Anayasa değişikliği bir demokratik heves, hedef ve demokratik amaç için yapılmalıdır. İntikam için Anayasa yaparsanız Anayasalar duygusal olur, işlevsel olmaz ve o Anayasalardan çıkacak sonuç yarın sizden de intikam almak isteyenler fırsat ve zemin hazırlar.

Bu Anayasa değişliğinden demokrasi çıkmaz, birleşik bir halk çıkmaz. Gelin buna ‘hayır’ diyelim. Benim sloganım şu; ‘ben okudum, inceledim onun için hayır diyorum’. Bu partimiz için de aynı şey. Arkadaşlarımızla birlikte oturduktuk, Genel İdare Kurulunda(GİK) tartıştık konuştuk. Bu karara vardık. Bu partiyi bağlayıcı bir karardır ve önemli bir disiplin kararıdır. O nedenle hepimiz buna uyacağız. İçimizde buna belki katılmayanlar da olabilir. Onların özgürlük alanını saygıyla karşılıyorum ama burada bir parti tavrı ve kararı ortaya koyduğumuz için bu gerekçeleri açıklıyorum."

-‘HAYIR’IN RENGİNİ ANLATACAK-

Cindoruk, vatandaşın oy pusulasında ’hayır’ın hangi renk olduğunu bilmediğini belirterek, kampanyalarının bir kısmında da vatandaşa ‘hayır’ın kahverengi olduğunu vurgulayackalrını söyledi. ‘Hayır’ için onlarca slogan belirleyen DP, il başkanlıkları aracılığı ile bu sloganları pek çok şehirde vatandaşın dikkatine sunacak. DP lideri Cindoruk ise, referandum çalışmalarını, Balgat’taki genel merkezde bulunan toplantı salonundan yürütecek.

-AHMET ÖZAL: KARARIM HAYIR-

Referandum için kendi görüşünün ‘evet’ olduğunu açıklayan DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, gazetecilerin sorusu üzerine, GİK’te tartışılırken bu konudaki görüşünün ‘evet’ olduğunu, ancak parti kararına da uyacağını belirtti. Özal, "GİK kararı oylama sonucunda ‘hayır’ olduğu için, biz partimizin karırına saygılı olduğumuzdan dolayı benim oyum ‘evet’ değildir. O toplantıda sadece görüşüm evet. Partimizin kararı ne ise benim kararım da odur" diye konuştu.



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,831 µs