En Sıcak Konular

YARSAV'dan Başbakan'ın açıklamalarına tepki

2 Ağustos 2010 10:44 tsi
YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'CHP, MHP, BDP, YARSAV, terör örgütü hepsi bir araya toplanmışlar, kime karşı, milletin anayasasına evet diyenlere karşı.' şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

"Başbakan'a açık mektup" başlıklı yazılı bir açıklama yapan Tarhan, YARSAV'ın getirilmek istenen değişikliklere karşı olduğunun açık olduğunu belirtti. Meydanlarda bunun böyle ifade edilmesini isteyen Tarhan, ancak mücadelelerinin 'evet' oyu verecek kişilerle aynı olmadığını ifade etti. Mücadelelerinin 1982 Anayasası ile yarı bağımlı hale getirilmiş yargıyı, iktidara tümüyle bağımlı hale getirecek ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokrasiyi onulmaz biçimde sakatlayacağına inandıkları bu değişikliklerin ulus tarafından reddedilmesi üzerine olduğunu savunan Tarhan, "Eğer yargı ile ilgili bu paket reddedilirse, 13 Eylül'den itibaren yargıyı bağımlı hale getiren anayasal ve yasal tüm engellerin uzlaşma ve demokrasi kültürü çerçevesinde kaldırılmasının önünün açılacağına, tam bağımsız yargıyı getirecek bir anayasa metninin tüm demokratik güçlerin katkısı ile kabul edileceğine inanıyoruz. YARSAV, bu yöndeki çalışmalarını kendisine açılan her türlü platformda çoğulcu demokrasiye olan inancıyla ve bilgiyle sürdürmektedir ve sürdürecektir." dedi.

Başbakan'ın sözlerinin açık ve bilinçli bir çarpıtma olduğunu iddia eden Tarhan, terör örgütü ile YARSAV'ın yan yana konulmasının ise meydanlarda toplanan insanları kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini ileri sürdü. 12 Eylül'de hayır sonucu çıkacağı için Başbakan'ın endişe duyduğunu savunan Tarhan, YARSAV'ın yurtseverlik ve ulus bilinci konusunda kimseden alacağı bir ders olmadığını kaydetti.
 
cihan



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    31,434 µs