En Sıcak Konular

Rusya'da kilise yağmur duasına çıktı

1 Ağustos 2010 19:48 tsi
Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill ülkenin dört bir yanında devam eden yangınların durması ve yağmur için halkı duaya çağırdı. Kiliselerle birlikte harekete geçen inananlar, 30'dan fazla insanın öldüğü yangınların sona ermesi ve yağmur yağması için k

Mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklara dikkate çeken Kirill, yangınların en çok etkilendiği Nijni Novgorod bölgesinde incelemelerde bulundu. Burada inananlarla birlikte dua eden Kirill, "Ülkemize keder ve üzüntü hakim. Yaşamını yitirenler var. Yüzlerce aile evlerini kaybetti. Aralarında çocukların da olduğu binlerce kişi korumasız kaldı." değerlendirmesinde bulundu. Kirill, "Toprağımıza yağmurun inmesi için tüm inananları duaya davet ediyorum." dedi.

Mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeni ile çıkan yangınlar genişlemeye devam ediyor. Son olarak Olağanüstü Hal Bakanlığı'nın verilerine göre 771 ayrı bölgede yangınlar sürüyor. Rusya'nın 14 ayrı bölgesinde etkili olan yangınlar nedeni ile bin 875 konut kül oldu. Toplam zarar ise 4,6 milyar ruble (150 milyon dolar). 1972'den bu yana en kurak yaz mevsiminin yaşandığı ülkede, son beş haftadır hava sıcaklıkları 35 derecenin üzerinde. Önümüzdeki günlerde de kısa sürede hava sıcaklıklarının düşmesi beklenmiyor.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin bütçeden 5 milyar ruble (165 milyon dolar) bütçe ayrılmasını istedi. Evleri yok olan aileler için 3 milyon ruble (100 bin dolar) ve yaşamlarını yitirenler için de 1 milyon ruble (33 bin dolar) ödeme yapılacak. Putin, yok olan kasabaların yeniden inşası için 1 Kasım'a kadar süre tanıdı.

İnterfax Basın Merkezinde geçen hafta düzenlenen toplantıda konuşma yapan Rus Ortodoks Kilisesi Toplum İlişkileri Sorumlusu Vsevolod Çaplin, sıcaklıkların kendiliğinden gelmediğinin düşünülmesi gerektiğini söyledi. Çaplin, "İnsanlar şunu anlıyor: acaba doğru yaşıyor muyuz? Bir birimize yardım ediyor muyuz?" sorusunu yöneltmişti.

Aşırı sıcaklığın insanlara acziyetlerini hatırlattığının altını çizen Çaplin, "Ara sıra bazı gazetelerde sıcaklığın Allah'ın insanlara gönderdiği ceza olarak verilmeye çalışılıyor. Bu çok basit bir yaklaşım. Bence bu konuya böyle bakılmamalı. Bu tabii ki bir ceza değil, ancak insan ahireti de unutmamalı." şeklinde konuşmuştu.

(CİHAN)



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,798 µs