En Sıcak Konular

Ankara eridi!

1 Ağustos 2010 17:36 tsi
Başkentte aşırı sıcaklardan bunalanlar, serinlemek için aqua parklara akın etti.

Ankara'da sıcaklık değerlerinin 40 dereceyi görmesi nedeniyle, denize girerek serinleme imkanı olmayan başkentliler, soluğu Ankara'nın çeşitli yerlerindeki aqua parklarda aldı. Pazar gününü de fırsat olarak gören Ankaralılar, ailelerini de yanlarına alarak aqua parklarda havuzun ve güneşin keyfini çıkardı. Ankara İncek'teki bir aqua parkın işletmecisi Fatih Yıldız, aşırı sıcaklardan dolayı serinlemek için aqua parklarına gelen vatandaşların tesislerini tamamen doldurduğunu belirterek, sıcakların kendilerine yaradığını söyledi. Yıldız, bu yıl Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi nedeniyle önümüzdeki günlerde ziyaretçi sayısında azalma beklediklerini kaydetti. Tatil için kıyı bölgelerine gidemeyen Ankaralılar da aqua parkların serinlemek ve havuzun keyfini çıkarmak için iyi bir alternatif olduğunu belirtti.

Aqua parkların sayısının artırılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, tatilde kıyı bölgelerine gidememelerine rağmen havuzun keyfini çıkardıklarını dile getirdi.

Büyüklerin yanı sıra çocuklar da aqua parklardaki havuzlarda doyasıya oynadı. Tatil nedeniyle eğlenmek için bolca vakit bulan minikler aqua parklardaki Oyuncaklarda eğlenceli bir pazar günü yaşadı. Bu arada serinlemek için aqua parkı tercih edenler arasında Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Ahmet Ayık da yer aldı.

Eğlenmek için gittiği aqua parkın barında vakit geçiren Ayık, sıcak nedeniyle aqua parkta eğlenmeyi tercih ettiğini belirterek, 'Herkes eğleniyor. Hava, atmosfer, gençler güzel' dedi. Öte yandan termometrenin 40 dereceyi gösterdiği dakikalarda vatandaşlar, bir hayli zorluk yaşadı. Bazı vatandaşlar ellerindeki yelpazelerle serinlemeye çalışırken, bazıları ise şemsiye kullanarak güneşin kavurucu etkisinden kurtulmaya çalıştı. Sıcaklara hazırlıksız yakalananlar başlarını ellerindeki gazete ve broşürlerle örterken, sıcaktan bunalan çocuklar ve gençler ise dondurma yiyerek serinledi.

Bunaltıcı sıcaklarda çocuklarıyla birlikte yola çıkanlar ise ilginç yöntemler buldu. Bazı aileler bebek arabalarının önünü bezle kapatarak çocuklarını güneşten korurken, bazıları da bunu araca yerleştirdikleri şemsiyeyle yaptı. Sıcaktan en çok etkilenenlerin başında ise güneşin altında seyyar tezgahlarında beklemek zorunda kalanlar oldu. Sıcaktan bunalan seyyar büfe çalışanları ellerini ve yüzlerini suyla yıkayarak rahatladı.

haberler.com



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,549 µs