En Sıcak Konular

BBP: Atanmışların tahakkümünün son günü

1 Ağustos 2010 16:05 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, referandumda 'evet' çıkması halinde atanmışların, seçilmişler üzerindeki etkisinin kırılacağını söyledi.

Sivil bir anayasa için 12 Eylül'de BBP olarak evet diyeceklerini belirten Ali İhsan Kılınç, Anayasa Değişikliği paketine evet demenin tarihi bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Türkiye'de, demokratikleşme adına her 10 yılda yapılan askeri darbelerle siyasilerin ayağına prangalar bağlandığını belirten Kılınç, bu prangalar çözülmezse hangi siyasi parti iktidara gelirse gelsin, halk adına aldığı yetkiyi halk namına kullanmada muktedir olamayacağını kaydetti. Kılıç, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan askeri darbe ve muhtıralarının halkın yönetime katılmasını büyük oranda etkilediğini ifade etti.

Bir ülkede halk yönetime katılmadan gerçek anlamda demokrasinin olmayacağını belirten Kılınç, 12 Eylül'de anayasa değişikliğine evet denerek, atanmışların seçilmişler üzerindeki tahakkümün kısmenç de olsa sona ereceğini kaydetti. Kılınç, "12 Eylül tarihi bir gün ve tarihi bir fırsat. 30 yıl önce askeri darbenin yapıldığı günde halkımız sandıkta evet diyerek, demokrasiyi zorla rafa kaldıranlara geç de olsa ders verecek. Aynı zamanda bürokratik devletten demokratik devlete geçtiğimiz günün adı olacak. Referandumu demokratikleşme adına AK Parti'nin inisiyatifine bırakılmayacak kadar önemli buluyoruz." diye konuştu.

Askeri darbelerin, bu millete hiç bir fayda getirmediğini belirten Kılınç, aksine ülkeyi 50 yıl geriye götürdüğünü ifade etti. 27 Mayıs Yassıada duruşmalarına bakıldığında cuntanın, zorbaca astığı merhum Başvekil Adnan Menderes'in kendisini sorgulayan hakime Sayın Reis, muhterem mahkeme başkanı diyerek hitap etmesine dikkat çeken Kılınç, Menderes'in bu tavrıyla kendini yargılayanlara karşı en zor durumda bile beyefendiliğinden taviz vermeyerek tarihi bir ders verdiğini kaydetti. Kılınç, aynı dersi 12 Eylül'de demokrasiyi zorla refa kaldıranlara karşı merhum genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun Mamak'ta verdiğini kaydetti.

cha



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,911 µs