En Sıcak Konular

Tunuslu koruma gerginliği!

1 Ağustos 2010 15:18 tsi
Geçen çarşamba günü ailesi ve 12 kişilik kafileyle birlikte tatil için Bodrum'a gelen Tunus Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali, Torba'daki Casa Del Arte Otel'e yerleşti.

Bin Ali ve yakınları cumartesi sabahı 'Cobra Queen' isimli 45 metrelik lüks yatla Gökova'ya açıldı. Orak ve Sedir adalarında denize giren, koyları gezen Bin Ali, akşam saatlerinde Bodrum Limanı'na döndü. Ali'nin bulunduğu yatın limana girişi sırasında geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü. 20'ye yakın Tunuslu koruma ile 6 Türk korumanın, gazeteciler ve turistlerin Bodrum Kalesi önünden İskele Meydanı'na geçişlerine izin vermeyip rıhtımı trafiğe kapatmak istemesi gerginlik yarattı.

TURİSTLER ENDİŞEYLE İZLEDİ

Ellerinde fotoğraf makinesi olan bazı turistler, İskele Meydanı ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu alana geçirilmedi. Gazeteciler ve turistlerin yanı sıra yatçılar da korumalara tepki gösterdi. Bin Ali ve ailesinin tekneden inişi sırasında gazetecilerin 300 metre ileri gitmesini isteyen ve görüntü almalarını engelleyen korumalar ortamı gerdi. Tunuslu korumalar, üzerine yürüdükleri gazetecilerin kameralarını almak istedi. Çıkan arbedede bir gazeteci yere düştü. Tunuslu korumaların Türk gazetecilere yönelik davranışları yerli ve yabancı turistler tarafından da endişeli gözlerle izlendi. Konuk devlet başkanını korumakla görevli Türk polislerin ise durumu uzaktan seyredip müdahale etmediği gözlendi. İskeledeki bazı yerli turistler, durumu alkışlarla ve 'yuh' çekerek protesto etti.

Yaklaşık 15 dakika süren arbedenin ardından yatından inerek zırhlı otomobile binen Bin Ali, hızla İskele Meydanı'ndan ayrıldı. Bazı korumaların otomobillerini gazetecilerin üzerine sürdüğü görüldü. Bin Ali ve 10 araçtan oluşan kafile, otele döndü. Tunus Devlet Başkanı Bin Ali ve yakınlarının tatillerini bugün sona erdirerek ülkelerine dönmeleri bekleniyor.

25 YILLIK KAPTANDAN ELEŞTİRİ

Bodrum'da 25 yıldır mavi tura çıktığını anlatan kaptan Arif Kaptan yapılanları eleşttirerek şunları söyledi: "Bodrum'dan her yıl dünyaca ünlü devlet adamları sanatçılar gelir geçer. Ama böyle bir şey yaşamadık. Devlet başkanı eğer görüntülenmek istenmiyorsa, Bodrum Limanı'nda kalenin önüne getirip indirmezsin. Gider özel bir marinaya yatı demirlersin. veya bir koya girersin, devlet başkanını oradan indirirsin. Günübirlik tur teknelerinin akşam saatlerinde geri dönüş yaptığı, yüzlerce turistin Bodrum Kalesi'ni ziyaret ettiği bir anda göstere göstere zırhlı araçlarla, korumalarla buraya gelerek dikkat çekersen, meraklılar da gazeteciler de çekim yapar. Kamuya ait bir açık alanın Tunuslu korumalar tarafından kapatılması doğru değil."

hürriyet



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,850 µs