En Sıcak Konular

Deniz suyundan içme suyu tesisi

1 Ağustos 2010 14:10 tsi
Balıkesir’in Marmara İlçesi’ne bağlı Avşa Beldesi’nde (Avşa Adası), yaptırılan deniz suyundan içme suyu üreten tesisin açılışı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yapıldı.

Bakan Yıldırım yaptığı konuşmada, 12 Eylül’de yapılacak Anayasa değişikliğiyle ile ilgili referanduma değinerek, “Vekillerin yapamadığını millet yapacak” dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Avşa Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan deniz suyunu içme suyuna dönüştüren arıtma tesisinin açılışını yaptı. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve günlük 4 bin ton deniz suyunun içme suyuna dönüştürüldüğü Avşa’daki tesisin kapasitesinin, ihtiyaca göre 20 bin tona kadar çıkabildiği belirtildi. Yaklaşık 15 milyon liraya mal olan tesisin, yaz aylarında nüfusu artan Avşa’nın 40 yıllık dönemde su ihtiyacını karşılayacağı bildirildi.

Dün akşamki açılış töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ‘Başbakan Recep Tayyip ve tayfaları olarak’ halkın mutluluğu için gece- gündüz demeden üretmeye devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:
  
“Dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürmek için hız kesmeden çalışıyoruz. Bütün bunları yaparken bir de baktık ki Türkiye’de adalet yok. Bölünmüş yollar açılmış, hava yolları halkın yolu olmuş ama adalet yolları tıkalı. Bu adalet yollarını açmak için Meclis'te bir anayasa değişikliği teklifi verdik. İsterdik ki değişiklik bütün siyasi partilerin uzlaşma çağrımıza müspet cevap vermesiyle Meclis'te hallolsun. Halkımızı bu yaz günü bir daha sandık başına götürmeyelim. Hayırlısı olsun vekiller halledemediyse, her zaman olduğu gibi milletin kendisi halleder. Aslı halleder geçmişte de böyle oldu.”.

Avşa’daki tesislerin açılışı öncesi Coşkun Sabah iskele meydanında ücretsiz halk konseri verdi.

hurriyet



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,323 µs