En Sıcak Konular

Altun, Erciş'te 'Evet' istedi

1 Ağustos 2010 13:59 tsi
AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun, memleketi Erciş'te referandumda 'Evet' oyu istedi.

AK Parti ilçe yönetim kurulu ile basın açıklaması yapan Milletvekili Kerem Altun, bugün var olan birçok ekonomik, siyasi, hukuki ve sosyal sorunun temelinde demokratik, kapsayıcı ve kuşatıcı bir anayasaya sahip olunmamasının yattığını söyledi.

AK Parti iktidarı olarak, halkın ihtiyaç, beklenti ve taleplerini gözeterek büyüyen ve gelişen Türkiye'nin demokratik bir anayasa ihtiyacını her şeyin üzerinde tutarak, anayasayı kısmen de olsa değiştirme sürecini başlattıklarının altını çizen Milletvekili Altun, "Statükocu zihniyetin, değişime direnen, değişim ve gelişim sürecinin önünü kesmeye çalışan tavırlarına boyun eğmedik." dedi.

Muhalefetin sergilediği kırıcı, çirkin ve nezaketsiz üsluba karşılık, sabırla ve nezaketle hareket ettiklerinin altını çizen Milletvekili Altun, "Muhalefet partileri, kendi milletvekillerinin hür iradesi, beyni, yüreği ve vicdanı üzerine ipotek koyarken, onlar kendi aralarında ittifak sergilerken, biz milletimize yöneldik. Emaneti hakkıyla milletimize taşıdık. Şimdi artık söz asıl sahibinde. Aziz milletimiz son sözü söyleyecek, son kararı verecektir." diye konuştu.

Anayasa değişikliği ile özürlülerin, yaşlıların, şehitlerin dul ve yetimlerinin, gazilerin avantajlı konuma yükselmesine 'Evet' dediklerinin altını çizen Altun, "Çocuk istismarının önüne geçmek için 'Evet' diyoruz. İnsanları fişlemenin tarihe karışması için 'Evet' diyoruz. Yurt dışına çıkış özgürlüğünün genişletilmesine 'Evet' diyoruz. Vatandaşlarımızın mahkemeler dışında şikayetlerini iletecekleri bir kamu denetçiliği kurumunun kurulmasına 'Evet' diyoruz. 12 Eylül darbesini yapan darbecilerin hesap vermelerine zemin hazırlamak için 'Evet' diyoruz. Mahkemelerin, kendisini halkın iradesiyle seçilen hükümetlerin yerine koymaması için 'Evet' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Değişiklikte yargı bağımsızlığını güçlendirmeye, yargı tarafsızlığını sağlamaya, sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına son vermeye 'Evet' dediklerine vurgu yapan Milletvekili Altun, "Anayasa Mahkemesi'nin tıpkı gelişmiş ülkelerdeki gibi çağdaş, demokratik ve geniş katılımlı bir yapıya kavuşturulmasına, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruya, memurlara toplu sözleşme hakkına, üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçmeye, güçlü bir ekonomiye, itibarlı, büyük bir Türkiye'ye, çetelerin yok olması, faili meçhul cinayetlerin olmaması için, bu ülkede olağanüstü hallerin yaşanmaması, daha çok huzura, daha çok kardeşliğe, korkusuz hayata 'Evet' diyoruz." şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliğinin Türkiye'nin kaderini, manzarasını değiştireceğini belirten Altun, "İnanıyoruz ki bu ülkenin aydınlık geleceğine inanan, siyasi parti farkı gözetmeksizin bütün aydınları, bütün demokratları, sivil toplum örgütleri, karanlık günlerin özlemini duymayan tüm halkımız Eylül günü bu büyük değişikliğe çok güçlü bir şekilde 'Evet' diyecek ve Türkiye için yeni bir dönemin kapısı aralanacaktır. Aklın yolu birdir, mantığın yolu birdir ve o yol 'Evet'tir." diye sözlerini tamamladı.

cihan



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,859 µs