En Sıcak Konular

Başkentte kaza: 2 polis şehit oldu

1 Ağustos 2010 09:18 tsi
Ankara'da alkollü olduğu ileri sürülen sürücünün trafik uygulaması yapan polis aracına çarpması sonucu iki polis memuru şehit oldu.

Kazada 1'i ağır 6 kişi yaralanırken, Eskişehir Yolu kan gölüne döndü. Olay yerine gelen polis ekipleri, meslektaşlarının cansız bedenlerini görünce sinir krizleri geçirdi.

Sabahın ilk ışıklarında gerçekleşen kaza, Eskişehir Yolu Ümitköy köprüsü altında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çankaya Polis Merkezi'ne bağlı 06 A 76149 plakalı resmi polis otosuna bağlı ekipler,Ankaraistikameti Ümitköy Köprüsü altında alkol uygulaması yapıyordu. Uygulamayı gerçekleştiren polis memurları Hilmi Özden ve Bülent Onay bu sırada yoldan geçen 06 TZF 88 plakalı aracı durdurdu. Durdukları araç içerisindeki sürücü ve yolcuların genel güvenlik bilgisi sorgulamalarını yaptı.

Bu sırada Ankara istikametine gitmekte olan ve aşırı hızlı olduğu ileri sürülen alkollü sürücünün kullandığı 06 EZ 849 plakalı araç, uygulama noktasına yakın bir yerde kontrolden çıktı. Kontrolden çıkanotomobilönce kaldırıma daha sonra da ekip otosunun yanında evrak incelemesi yapan polis memurları Özden ve Onay'a çarptı. Hızını alamayan otomobil ardında da GBT sorgulaması yapılan araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle polis memuru Bülent Onay ve Hilmi Özden olay yerinde feci şekilde can verirken, Özden'in cansız bedeni metrelerce öteye savruldu.

Kazanın meydana gelmesine neden olan araç ise devrildi. Kaza sonrası eğlendikleri gece kulübünden evlerine dönmekte oldukları öğrenilen Onur Yıldırım ağır yaralanırken Seda Aktaş ve isimleri henüz belirlenemeyen 3 kişi ise yaralandı.

ŞEHİT POLİSİN TELSİZİNİ ALAN VATANDAŞ, EKİPLERE ANONS GEÇTİ

Kazanın meydana geldiği yerden geçmekte olduğu öğrenilen bir vatandaş, şehit polis memurlarının telsizini alarak olay yerinde büyük bir kazanın meydana geldiğini ve polis ekiplerine ihtiyaç duyulduğunu anons etti. Vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine 50'ye yakın polis otosu sevk edildi. Kaza mahalline gelen polis ekipleri, meslektaşlarının cansız bedenleriyle karşılaşınca gözyaşlarına boğuldu. Ekipler uzun süre kendilerine gelemezken ekiplerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri çağırıldı.

Yaralılar ambulanslarla Ankara'nın çeşitli hastanelere kaldırılap tedavi altına alınırken olay yerine gelen Olay Yeri İnceleme Ekipleri kazanın meydana geldiği alanda incelemeler yaptı.

Öte yandan iki polisin şehit olduğunu öğrenen Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Zeki Çatalkaya, kazanın meydana geldiği Ümitköy Köprüsü altına geldi. Polis memurlarına başsağlığı dileyen Çatalkaya, olay yerinde incelemelerde bulundu. Çatalkaya yaptığı açıklamada, trafik uygulaması sırasında gerçekleşen kaza sonrası iki polis memurunun şehit olduğunu, incelemelerin devam ettiğini kaydetti.

Trafik uygulaması yaptığı sırada alkollü sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren polis memurlarından Bülent Onay'ın yıllık izinden yeni döndüğü ve görevine dün itibariyle tekrar başladığı öğrenildi. Şehit polislerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere Keçiören Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Savcılık kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. 

cihan



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,935 µs