En Sıcak Konular

İspanya Mahkemesi, Mavi marmara saldırısını Türkiye'ye sordu

30 Temmuz 2010 22:18 tsi
İsrail askerlerinin Gazze'ye uluslararası insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine saldırısıyla ilgili İsrail hükümetine karşı yapılan dava açma başvurusunu değerlendiren İspanya Ulusal Mahkemesi, Türkiye, İsrail ve Uluslararası Ceza Mahkemesine, olay

İspanya Ulusal Mahkemesi, Mavi Marmara gemisinde bulunan 3 İspanyol gönüllünün, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 6 İsrailli bakan ve yüksek rütbeli İsrailli bir asker hakkında dava açılması için geçen 23 Temmuzda yaptıkları başvuruyu değerlendirmeye devam ediyor.

Elde edilen bilgiye göre, İspanya'da geçen Eylül ayında kabul edilen bir yasa gereği, Ulusal Mahkeme'nin yurt dışında İspanyollara karşı işlenmiş bir suçla ilgili soruşturma başlatıp dava açılmasına karar vermesi için, suçun işlendiği ülkelerde veya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde konuyla ilgili "etkili bir yasal süreç" başlatılmamış olması gerekiyor.

Ulusal Mahkeme Hakimi Pablo Ruiz'in, bu nedenle İsrail, Türkiye ve Uluslararası Ceza Mahkemesine, İsrail askerleri tarafından "Mavi Marmara" gemisine yapılan saldırıyla ilgili herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığını ve ellerindeki bilgileri sorduğu bildirildi.

Hakim Ruiz'in ayrıca Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyı soruşturmaya yetkisi olup olmadığı hakkında bilgi vermesi için, Savcılığa da başvurduğu kaydedildi.

İspanyol hakimin, BM İnsan Hakları Konseyi Başkanı Sihasak Phuangketkeow'dan da "Özgürlük Filosu" misyonuna yapılan saldırı hakkında bilgi istediği ifade edildi.
 
zaman



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,880 µs