En Sıcak Konular

Bakan Şimşek: Anayasa değişikliği, Türkiye'nin önünü açacak

30 Temmuz 2010 21:51 tsi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 12 Eylülde anayasa değişikliği için referanduma gideceğini belirterek, ''Anayasa değişikliği, Türkiye'nin önünü açacak'' dedi.

Bakan Şimşek, Şahinbey Belediyesi tarafından Boyacı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Şahinbey Sosyal Tesisi'nin açılışını yaptı.

Şimşek, açılış töreninde yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğinin memurlara, işçilere, kadınlara, özürlülere, gazilere, çocuklara kısacası toplumun bütün kesimlerine önemli haklar getirdiğini söyledi.

Türkiye'nin ekonomik açıdan da temelinin sağlam olduğunu ifade eden Maliye Bakanı Şimşek, şöyle dedi:

''Ekonomik krizden yüzümüzün akıyla çıkıyoruz. Son dönemde 1.8 milyon kişiye iş imkanı sağlandı. Bu devam edecek. İş ve iş imkanları daha da artacak. Kredi notu açısından Türkiye rekor kırıyor. Bütçe dengeleri iyileşiyor. Enflasyon aşağıya doğru iniyor. Anayasa değişikliği de vatandaşın karşısına gelecek. Anayasa değişikliği Türkiye'nin önünü açacak. Ancak muhalefet, uzlaşı yok diyerek bu değişikliğe karşı çıkıyor. Muhalefet, bu bu anayasanın bir AK Parti projesi olduğunu söylüyor. Bu proje AK Parti'nin değil, milletin projesidir.''

Bakan Şimşek, anayasa değişikliği ile insanlara önemli haklar getirildiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Birinci sınıf demokrasi olsun, temel hak ve hürriyetler olsun, insanlar fişlenmesin istiyoruz, anayasa değişikliğinde bunlar var. Askeri mahkemeler, askeri konulara baksın, memurlara, işçilere toplu sözleşme hakkı tanınsın, çalışanlara birden fazla sendikaya üye olma hakkı tanınsın, Yüksek Askeri Şura kararları yargıya açık olsun, Anayasa Mahkemesi Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki gibi olsun, yargı bağımsız ve tarafsız olsun istiyoruz. Hukuk kendi alanında, yargı kendi alanında çalışsın istiyoruz. 12 Eylülü yapanlara koruma zırhı kaldırılsın istiyoruz.''

Herkesin sivil iradeye saygı göstermesini istediklerini, Anayasa değişikliğinin de bunu öngördüğünü, Şimşek, ancak muhalefetin ''uzlaşı yok'' diyerek tüm bunlara karşı çıktığını söyleyen Mehmet Şimşek, şunları kaydetti:

''Yargı birçok şeyi yapmamıza engel oluyor. 2007 yılında İzmir Limanı'nı 25 yıllığına özel sektöre devredelim dedik. 2007 ortasında 1,3 milyar dolar bedelle de ihale yaptık. Ancak bu devir gerçekleşmedi. Daha sonra dünyada kriz yaşandı ve şu anda İzmir Limanı'nı kimse almak istemiyor. İzmir Limanı eskimeye devam ediyor, Türkiye milyonlarca dolar zarar edecek.''

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini, vatandaşlara hizmet için imkanlar ölçüsünde sosyal tesisleri hizmete soktuklarını söyledi.

Bakan Şimşek ve beraberindekiler, yapılan konuşmalar sonrasında sosyal tesisi ziyaret ederek, burada bulunan kursiyerlerle sohbet etti ve bina hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Şimşek, burada özellikle okuma yazmayı yeni öğren 73 yaşındaki Fadile Tılfarlıoğlu'na yakın ilgi gösterdi, sırada birlikte oturdu.

-BAKAN ŞİMŞEK TRAMVAY SÜRDÜ-

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal tesisin açılışı öncesinde de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanma aşamasına gelen hafif raylı sistem hakkında bilgi aldı.

Mehmet Şimşek, kullanıma hazır hale gelen tramvaylardan birine binerek, Burç Kavşağı'ndan Üniversite Bulvarı'na kadar deneme sürüşü yaptı.

Şimşek, burada yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

''Başkan Güzelbey'i gönülden tebrik ediyorum. Az imkanla Antalya, Samsun gibi birçok ilin beşte bir fiyatına bu işleri yaptı. Biz de Maliye Bakanlığı olarak böyle belediye başkanları istiyoruz. Az kaynakla çok hizmet verecek arkadaşlar arıyoruz. Borçlarını zamanında ödüyor. Teşekkür ediyoruz.''

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise ''Hafif raylı sisteme biz başladık ama sonra maddi bir sıkıntı yaşadık. Bakanımız destek verdi ve bu sayede tamamlayarak buralara kadar geldik'' diye konuştu.

Daha sonra da Gaziantep Büyükşehir Belediyesine geçen Bakan Şimşek'e, Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, GASKİ'nin çalışmalarına ilişkin sunum yaptı. Uslusoy, Bakan Şimşek'ten, bundan sonra yapmayı düşündükleri projeleri için destek istedi.

Bakan Şimşek'in Gaziantep'teki ziyaretlerine, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, ilgili daire ve şube müdürleri eşlik etti.
 
 
zaman



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,945 µs