En Sıcak Konular

Erdoğan: Lütfen bu tuzağa düşmeyin

30 Temmuz 2010 21:36 tsi
Başbakan Erdoğan: Türkiye bir hukuk devletidir, yanlış yapanların yaptıkları yanına asla kar kalmayacaktır...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'deki mitingin ardından Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yapılan yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

Yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olan yeni tesis açılışındaki konuşmasına Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Hatay'da meydana gelen terörist saldırıda şehit edilen polislere Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Olaylara karışanlara mesaj gönderen Başbakan Erdoğan, "Kim ki terör olaylarını bahane ederek karakolları taşlar, polis araçlarını ateşe verir, benim polis kardeşime taşla sopayla saldırırsa o terörün amacına hizmet etmiş olur." dedi. Hukuksuz olan toplumsal tepkileri meşruymuş gibi göstererek vatandaşları tahrik edenlerin büyük bir sorumsuzluk örneği sergilediklerini kaydeden Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk çerçevesinde yapılanlar asla yapanların yanına kar kalmayacaktır." diye konuştu.

Polislerin çok kutsal bir görev yaptığını kaydeden Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Polis teşkilatımız görev yaptığı her ilde, ilçede gerçekten çok büyük bir özveri ile çalışıyor. Fedakârca, kahramanca mücadelesini veriyor. Polis teşkilatımızın bu özverili gayretleri neticesinde tüm vatandaşlarımız gece huzur içinde uyuyor. Bu vesileyle kendimizi emniyette hissediyoruz. Hatay'daki gibi, onun öncesinde de Samsun'daki gibi haince saldırılar huzurumuzu sabote edemeyecek ve mücadelemizi köreltemeyecek. Bizi yılgınlığa asla ve asla sevk edemeyecek. Özellikle şunu da hatırlatmak isterim. Türkiye'nin geleceği için, demokrasi için çok önemli, çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci baltalamak, Türkiye'nin önündeki aydınlık günleri karartmak için harekete geçtiler. Burada benim vatandaşlarımdan ricam şudur, lütfen bu tuzağa düşmeyin. Provokasyonlara, komplolara, sabotajlara aldanmayın, bilerek veya bilmeyerek karanlıktan beslenenlerin ekmeğine yağ sürmeyin. Bu süreci metanetle, aklıselimle, sağduyu ile atlatacağız. Güvenlik güçlerimiz kendilerine anayasa yasalar ile çizilmiş sınırlar dahilinde görevlerini tam anlamı ile yapıyorlar. Suçlular tespit edliyor, adli makamlar önüne çıkarılıyor. Biz bu noktada tüm güvenlik güçlerimize güveniyoruz. Güvenlik güçlerimizden de hassasiyetleri gözeterek demokrasi ile güvenlik arasındaki o ince çizgiyi gözeterek, milletimizi sağduyuya, aklıselime çağırmalarını özellikle rica ediyorum. Burada da söylüyorum kim ki duygularına esir düşerse, öfkesine hakim olamaz ise terör örgütünün oyununa gelmiş olur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesilmeden önce hükümetin yeni başlattığı Ev Kadınlarını İş Edindirme Projesi kapsamında mikro kredi almaya hak kazanan bayanlar tek tek kürsüye çağrıldı. İçlerinde para olan zarfları Başbakan Erdoğan bayanlara tek tek takdim etti. Daha sonra Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılış kurdelesini Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile birlikte kesti. Açılış sonrası basına kapalı olarak Erdoğan ve beraberindekiler yeni hizmet binasının içini gezdi.
 
cihan



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,527 µs