En Sıcak Konular

Haftasonu yüksek sıcaklıklara dikkat

30 Temmuz 2010 18:35 tsi
Niğde Meteoroloji Müdürlüğü, hafta sonunda beklenen yüksek hava sıcaklığına karşı vatandaşları uyardı.

Açıklamada, 31 Temmuz Cumartesi günü (yarın), Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Diyarbakır ve Batman, Türkiye'nin iç kesimlerinde bulunan Afyonkarahisar ve Niğde illerinde, 1 Ağustos Pazar günü iç bölgelerde bulunan Ankara, Afyonkarahisar, Niğde, Kırıkkale, Konya ve Karaman, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Şanlıurfa, Batman illerinde uzun yıllar ortalamalarının üzerinde ve rekor değerler civarında sıcaklıkların yaşanacağı tahmin ediliyor. Niğde'de yarın 38 ve pazar günü ise 39 derece sıcaklık hissedileceği bildirildi.

Niğde Meteoroloji Müdürlüğü, vatandaşlardan sıcak ve ultraviyole (UV) ışınlar için uyarı verilen bölge ve günlerde, mümkün olduğunca güneşten kaçınmalarını, zorunlu olmadıkça 11.00-15.00 saatleri arasında dışarıya çıkılmamalarını tavsiye etti.

Açıklamaya göre, aşırı sıcaklarda gölgede bulunulmalı, ağır işler ve spor yapılmamalı. İnce, açık renkli bol elbiseler giyilmeli, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalı. İmkanlar ölçüsünde sık duş alınmalı, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalı ve bol bol sıvı tüketilmeli.

Bu arada, Niğdeli çocuklar Cumhuriyet Parkı'nda bulunan süs havuzlarına girerek serinlemeye çalışırken, ağaç altları ve gölge yerler en fazla rağbet edilen yerler oldu.

Geceleri sıcaktan bunalıp pencereleri açtığını belirten Yusuf Gökdemir, "Bir yandan da 1. ve 2. katlarda oturuyorsak hırsız girme tedirginliği yaşıyoruz. Bahçemde çiçeklerimi sularken kuşlar geliyor susuzluktan ötüşüyorlar." dedi.

Bir diğer vatandaş Dursun Suna ise "En şiddetli sıcağı yaşıyoruz. Bizde esnaf olarak hem kendimiz su içiyoruz hem de vatandaşlara aşırı derecede su satışımız oluyor." dedi.

cihan



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,935 µs