En Sıcak Konular

MHP'li Şandır: CHP'nin teklifi gündem saptırma amaçlı

30 Temmuz 2010 15:05 tsi
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, CHP tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulan 35. Madde ile ilgili değişiklik teklifinin 'gündemi saptırma amaçlı' olarak değerlendirdi.

Şandır, Meclis'te CHP tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. Maddesi'ndeki değişiklikle ilgili sorularını cevapladı. Türkiye'nin gündeminin bu konular olmadığını ifade eden Şandır, Türkiye'nin gündeminin PKK saldırıları olduğunu kaydetti. Türkiye'nin bu konularla zaman kaybettiğini ifade eden Şandır, "AKP hükümeti açıldıkça PKK ilerlemekte ve Türkiye'ye saldırmaktadır. 8 yıl iktidarında AKP tek başına ne yaptıysa doğru yapmadı, yanlış yaptı, eksik yaptı. Sonuç olarak Türkiye bugün kan kaybediyor." dedi.

PKK'ya karşı tedbir alınması ve bu konuda bir gayret sarfedilmesi gerekirken bugün gündemi saptırıcı bir takım gelişmelerin yaşandığını öne süren Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü: "MHP olarak iktidarı ve ana muhalefeti biz Türkiye'nin gündemini konuşmaya davet ediyoruz. Halkımız büyük bir endişe içerisinde, PKK saldırılarına karşı tedirgin, bir toplumsal çatışma korkusuyla maalesef gerginlik yaşanmaktadır. Hükümet olarak buna çözüm üretilmesi gerekiyor. Anamuhalafet partisi de sorumluluk gereği buna ilgi duyması gerekiyor. Biz MHP olarak ülkenin ve milletin gündemine öncelik verilmesini talep ediyoruz."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak 'Ağzına geleni söylüyor' yönündeki sözlerinin yeni bir tartışma başlattığının hatırlatılması üzerine Şandır, siyasetçilerin sorumluluk ahlakına sahip olmaları gerektiğini belirtti. Şandır, "Milletin önünde birbirleriyle bu üslupla tartışmaları doğru değildir, hak değildir, sorumluluktan kaçmaktır. Görevlerini yapmayan insanlar bu türlü horoz dövüşü misali sokak ağzıyla kendilerini var etmeye çalışıyorlar. Yakışmamıştır. Ümid ediyorum ki maksadını aşan bir sözdür. Yoksa Sayın Arınç'ın nezaketini biliyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin kaybettiğini öne süren Şandır, "Ülkeyi yöneten siyasi iktidarın mensubu olarak Sayın Arınç, akan kana çözüm üretmek mecburiyetindedir. Anamuhalefet partisine, siyasete ve siyasi partilere çatarak görev yapılmaz. Görevin yapılamadığı ortaya çıkmıştır. Bugün tekrar ifade ediyorum, AKP hükümeti açıldıkça PKK ilerlemektedir ve Türkiye saldırıp insanımızı katletmektedir. Hükümetin görevi buna çözüm üretmektir." şeklinde sözlerini tamamladı.
 
cihan



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,034 µs