En Sıcak Konular

CIA ve Google birlikte mi çalışıyor?

30 Temmuz 2010 14:47 tsi
CIA ve Google birlikte mi çalışıyor? Bir çok kişi günlük hayatına dair videoları YouTube ve Facebook gibi paylaşım sitelerinde yayınlıyor. Peki ama ABD hükümetinin, bu kişisel verileri bir merkezde toplayarak, İstihbarat amaçlı olarak kullanmak için bir çalışma başlattığından haberiniz var m

Arab News gazetesinin haberine göre, ABD hükümeti tarafından finanse edilen projeyle çok yakında, internette yayınlanan videoların tümü taranacak ve 'terör' tehditi kapsamında değerlendirilecek. Intelligence Advanced Research Projects Activity (IARPA) tarafından yürütülen proje yakında uygulanmaya başlayacak.

ABD casusluk servisleri son zamanlarda, kamuya açık ama çoğunlukla günlük TV şovları, gazeteler, online videoları ve çeşitli blog postaları arasında saklı kalan bilgileri ortaya çıkarmak konusunda çok hevesli hale geldi.

Tüm bu videoları analiz etmenin zorluğuna rağmen, Amerikan casusluk servisleri bunu zaten yapıyor gibi görünüyor. Bu projeyi yürüten IARPA, YouTube'un " iyilik istihbaratı için bazı özgün ve dürüst" bilgiler taşıdığını söyledi.

Google ve CIA, web sayfalarını izleyen ve geleceğe ait enformasyon üreten bir şirketi desteklediklerini söylediler.

Bu şirket, Web sitelerinden ve sosyal network'lerden gelen verileri kullnarak oluşturduğu dosyalarla, istihbarat servisleri için anahtar bir role sahip olabilecek kişileri rapor ediyor.

Bu Google'ın ABD gizli servisleriyle yaptığı ilk iş değil. Ancak bu, Google ve CIA'in aynı çalışmayı, aynı zamanda finansal anlamda desteklediği ilk proje.

Şimdiye dek inasanlar, ürünlerinin kalitesi ve bilgileri kötüye kullanmayacağına dair verdiği sözden dolayı Google'a güveniyordu. Ancak bu son durumdan sonra şirkete karşı huzursuzluklar baş göstermeye başladı. "Google'ın, müşterilernin haklarına saygı duyacağına dair verdiği sözlere bundan sonra güvenilemez" yorumları yapılmaya başlandı.

 



Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,904 µs