En Sıcak Konular

PKK'lıların yakaladığı MHP'li serbest

30 Temmuz 2010 14:38 tsi
Hatay'ın Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, 4 polis memurunun şehit edildiği olayda kullanılan ve teröristlerce gasbedildiği belirlenen aracın sahibinin ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldığını söyledi.

Sandıkçı, yaptığı açıklamada, 26 Temmuzda, 4 polis memurunun şehit olduğu saldırıyı yapan teröristlerin kent merkezine yaklaşık 10 kilometrelik mesafede, Çağlalık köyü yakınlarında terk ettiği 06 AY 5796 plakalı otomobilin MHP'li Payas Belediye Meclis üyesi Bestami Kılıç'a ait olduğunu belirtti.

Sandıkçı, ''Olay günü, teröristlerin gasbettiği aracın sahibinin ifadesine başvuruldu. Daha sonra da serbest bırakıldı'' diye konuştu.

Kılıç'ın ifadesinde, Payas'tan Amanoslar'daki yaylaya gitmek üzere yola çıktığında, yolunun kesilerek arabasının gasbedildiğini anlattığını belirten Kaymakam Sandıkçı, ayrıca cep telefonu kartının alındığını ve iki kişinin kendisini silahla tehdit ederek rehin tuttuğunu söylediğini belirtti.

Sandıkçı, birkaç saat sonra bırakılan Kılıç'ın yürüyerek kente gelirken güvenlik birimleriyle karşılaştığını ve durumu anlattığını, ifadesine başvurulduğunu kaydetti.

Kılıç da AA muhabirine yaptığı açıklamada, arabayı bir süre önce satın aldığını, ancak henüz devir işlemlerini gerçekleştiremediğini belirterek, ''İfademi verdim ve şu anda serbestim. Bu konuda açıklama yapmayacağım. Konu yargıya intikal etmiştir. Hakkımda kasıtlı haber yapanlarla ilgili de yasal işlem başlatacağım'' dedi.

Payas Belediye Başkan vekili İsmail Çobalak da belediye başkanının rahatsızlığı dolayısıyla bir süredir kendisinin görevi yürüttüğünü, Kılıç'ın ise meclis üyesi olduğunu ve olayla ilgili bazı basın organlarında çıkan haberlerin maksatlı yapıldığına inandığını, bunlarla ilgili yasal işlemde bulunacağını söyledi.



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,821 µs