En Sıcak Konular

CHP'den 'Çiçek Büfeleri'lerine tepki

30 Temmuz 2010 14:37 tsi
Berhan Şimşek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin belirli yerlerinde başlatılan 'Çiçek Büfeleri' projesine tepki gösterdi.

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kentin belirli yerlerinde başlatılan 'Çiçek Büfeleri' projesine tepki gösterdi. İstanbul'da 6 bin çiçekçi esnafının ekmeğinin elinden alındığını öne süren Şimşek, proje ile çiçeklerin hapsedildiğini savundu.
İBB Kültür A.Ş. tarafından bazı pilot bölgelerde hayata geçirilen 'Çiçek Büfeleri Projesi' ile ilgili CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Berhan Şimşek'in yanı sıra İstanbul Çiçekçiler Esnaf Odası Başkan Yunis Erdoğan ve bazı çiçekçi esnafları katıldı. Projenin başlangıcı ve nasıl yürürlüğe girdiği konusunda iddialarını dile getiren Berhan Şimşek, çiçekçi esnafının bu proje ile mağdur edildiğini savundu. Roman vatandaşların projeye tepki vermemesi için susturulduğunu ileri süren Şimşek, "Elinden işi, aşı ve ekmeği alınan çiçekçi esnafı İstanbul'da 6 bin kişi. Resmi kayıtlara göre 25 bin kişi istihdam ediliyor. 300 bine yakın insan da bu sektörün katma değerinden hayatını idame ettiriyor. Bu tekelleşme ne yurttaşa fayda getirir ne de çiçekçi esnafına." diye konuştu.

Hayatta hapsedilmeyecek iki şeyin olduğunu bunlardan birinin kitap, diğerinin de çiçek olduğunu belirten Şimşek, Başbakan Erdoğan'ın çiçekleri hapsettiğini savundu. Yeni projenin bazı yerlerde uygulamaya koyulduğunu hatırlatan Şimşek, "Büfeleri kaldırıma koyuyorlar, yayaların yürümesini engelliyor. Koydukları yerler alışveriş merkezlerinin, otellerin ve hastanelerin önü. Benim çocukluğumda trafik polisleri vardı bu gibi yerlerde. Recep bey düşünceleri hapsetti. En son mahkumu da çiçekler oldu. Recep bey çiçekleri de mahkum etti. Burada siyaset yapmak, sinekten yağ çıkarmak için karşınızda değiliz. Gerçek anlamda çiçekçilerin sorunları ile ilgileniyoruz. Bir ülkede yönetmelikler yasalar mağduriyet yaratmak için çıkmaz. Yasalar var olan mağduriyetleri yurttaşın eşitlik ilkesi ile çıkar." ifadelerini kullandı.

İstanbul Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Yunis Erdoğan ise projenin çiçekçileri etkilememesini istedi. "Çiçek çiçekçiden alınır" diyen Erdoğan, "Sektörle ilgili sorunlarımızı dinleyecek destek bulamıyoruz. Bizler ülkemizi her şartta en güzel koşullarda temsil eden, garantili, hızlı kayıtlı ve topluma karşı sorumluluklarını yerine getiren bir sektörün temsilcisi olarak çiçek durakları projesinin meslek hayatımıza getireceği olumsuz koşullara dikkat çekmek amacıyla tüm kamuoyunu eylemimizi desteklemeye ve haksız rekabete meçhul ortaklıklara hep birlikte karşı çıkmaya çağırılıyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,109 µs