En Sıcak Konular

BDP, İnegöl'le ilgili harekete geçiyor

30 Temmuz 2010 12:59 tsi
BDP Bursa İl Başkanlığı ve bazı sol partiler Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

BDP Bursa İl Başkanlığı ve bazı sol partiler, Bursa'nın İnegöl ilçesinde çıkan olaylar nedeniyle gözaltına alınan 53 kişi hakkında 'ırkçılıktan dava açılması' istemiyle, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

BDP Bursa İl Eşbaşkanı Ayla Yıldırım, "Çok sayıda polisin yaralandığı ve araçların yakıldığı olayların, MHP Lideri Devlet Bahçeli mitingiyle aynı tarihe denk gelmesi düşündürücüdür." dedi.

Bursa Adliye Sarayı önünde toplanan BDP'liler adına açıklamayı BDP Bursa İl Eşbaşkanı Ayla Yıldırım yaptı. Olaylarda provakasyonu tetikledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 53 kişinin, 'ırkıçılık' suçu işlediğini öne süren Yıldırım; ırkçı, ayrımcı saldırgan bir linç kampanyasının planlı, organizeli yükseldiğini iddia etti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, Adana'da şehit polisler için düzenlenen törende 'Amanosları temizleyin' talimatına atıfta bulunan BDP Bursa İl Eşbaşkanı Ayla Yıldırım, hükümet yetkililerinin açıklamalarını eleştirdi. 25 Temmuz Pazar günü minibüs şoförünün önünün kesilmesiyle başlanan olayların MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli'nin mitingiyle aynı tarihe denk gelmesinin düşündürücü olduğunu savunan Yıldırım, binlerce kişinin bir anda toplanmasının basit bir olay olmadığını söyledi. Yıldırım, olaylara karışan saldırganların ırkçılıktan, ayrımcılıktan halkı kin ve nefret duygularına sürüklemekten, kürtleri açıkça hedef almaktan ve saldırmaktan yargılanmalarını istedi.

Ayla Yıldırım, partilerinin yanısıra Devrimci Sosyalist İşçi Partisi, Emek Partisi, Ezinlenlerin Sosyalist Partisi, Sosyalist Parti, İnsan Hakları Derneği, Sarya Kültür Merkezi, Sosyalist Gelecek Partisi olarak İnegöl'deki olaylar sonrası gözaltına alınan ve 11'i tutuklanarak cezaevine konulan 53 zanlı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Basın toplantısının ardından BDP'li grup, Bursa Adliye Sarayı'na girerek, 53 kişi hakkında 'ırkçılıktan' dava açılması istemiyle Cumhuriyet Başsvcılığı'na suç duşurusunda bulundu

cihan



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,606 µs