En Sıcak Konular

'Referandum geleceğin anahtarı olacak'

30 Temmuz 2010 12:15 tsi
'Referandum geleceğin anahtarı olacak' DSP Genel Başkanı Masum Türker, anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, referandum kampanyalarının toplumu kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı ve içerikten yoksun kısır tartışmalar ile geçtiğini belirterek, "Herkes sorumluluğunu bilmelidir. Bu referandum geleceğin anahtarı olacak. Oylanan demokrasidir." dedi.

Anayasa referandumuna 'Hayır' kampanyası için Samsun'a gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İbadetlerini camide gerçekleştiren vatandaşlara seslenen Türker, anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi halinde, gelecek iktidarların çıkaracağı kanunlarla camilerde aynı saatte 15'den fazla kişinin ibadet yapmasının engellenebileceğini iddia etti.

Partililerin de katıldığı basın toplantısında, konuşmasına, DSP'nin 12 Eylül darbesine karşı çıkmış bir siyasal hareket olduğunu anlatarak başlayan Masum Türker, 12 Eylül Anayasası'nın da 5 general tarafından hazırlanıp dayatılarak çıkarıldığını, yeni anayasa değişikliğini de hükümetin dayatmaya çalıştığını savundu. Anayasa değişikliğinin gelecekte dikta rejiminin temel taşlarını ören bir yapıda hazırlandığını ileri süren Türker, bununla yargı bağımsızlığının da sona ereceğini ileri sürdü.

Referandum kampanyalarının toplumu kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı ve içerikten yoksun kısır tartışmalar ile geçtiğinin altını çizen DSP Genel Başkanı Türker, "Herkes sorumluluğunu bilmelidir. Bu referandum geleceğin anahtarı olacak. Oylanan demokrasidir. Şu an Türkiye'nin cumhuriyet ilkeleri, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti anlayışıdır. Bu anlayışın karşıtı olarak dikta rejimi uygulanıyor. Cumhuriyet'ten ve demokrasiden yana olanlar, bu sistemin, rejimin böyle devam etmesini istiyorlarsa 'Hayır' demeleri gerekir. Diktadan yana olanlar ise 'Evet' diyerek ileride diktatörlüğün gelmesine yol açacaklar." dedi.

Toplantıda, AK Parti'ye oy verip referanduma destek vermeyi düşünen vatandaşlara da seslenen Türker, değişiklikten duyduğu endişelerini şöyle açıkladı: "Bunların içinde AKP'nin temel öğesini oluşturan dindar olan, camiye giden kesime sesleniyorum. Bu anayasa değişikliği gerçekleşirse yarın bir gün hangi iktidar olursa olsun öyle bir yetki veriliyor ki aniden bir kanunla bir araya geliyorlar, toplantı yapıyorlar, altımızı oyuyorlar düşüncesiyle örneğin 'bir camide aynı saatte 15 kişiden fazla olamaz' hükmü getirebilirler, 'yapamazsınız, biz ibadet ediyoruz' diye birileri itiraz etmeye kalksa artık hukukun teminatından yoksun oldukları için anayasa değişikliği ile o camiye 16. kişi giremeyecek, içerde boşalma olduğunda ikinci grup girip dini ibadetini yerine getirecektir. Bir parti sesini yükseltirse siyasi partiler kanununda düzenleme yapıp o partilerin faaliyetine son verebilir. Türkiye'de idare edecek kişilerin gün gelir akli dengelerinin Hitler gibi olacağını kimse bize taahhüt edemez. Koşullar, herkesin ruhu değişebilir. Bugün ayrışmaya, çatışmaya yol açan içi boş demokratikleşme laflarıyla ülkeyi bu noktaya getiren ahlayışın dayattığı anayasaya hayır diyeceğiz. "

cihan



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,048 µs