En Sıcak Konular

Çubukçu: Anayasa değişikliği hukukun üstünlüğünü pekiştirecek

30 Temmuz 2010 11:34 tsi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 12 Eylül'deki referandumda oylanacak anayasa değişikliği paketinin birçok demokratik gelişmeyi beraberinde getireceğini ifade etti.

Çubukçu, değişiklikle birlikte üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğüne dayalı bir yönetim anlayışının pekişeceğini belirtti.

Bakan Çubukçu, Konya Dedeman Oteli'nde Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bakan Çubukçu, 12 Eylülde referanduma sunulacak Anayasa Değişiklik Paketi ile insan haklarının, temel hak ve hürriyetlerin anayasal zeminde güçlenmesini amaçladıklarını söyledi. Demokratik standartların yükselmesini hedeflediklerini dile getiren Çubukçu, hukuk devletinin ve yargı bağımsızlığının güçlenmesini de amaçladıklarını vurguladı.

Anayasa Değişikliği Paketi ile devletin hukuku yerine hukuk devleti ilkesini, üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğüne dayalı bir yönetim anlayışının iyice pekişmesini gaye edindiklerini anlatan Bakan Nimet Çubukçu, "Bir toplumdaki en önemli güven unsuru toplum içinde yaşayan bireylerin kendi hak ve özgürlüklerine saygı duyulduğuna olan inançlarıdır." dedi.

Bütün ekonomik kaygıların, kazanç ve beklentilerin dışında Türkiye'ye yakışan sivil ve demokratik bir anayasaya kısmen de olsa kavuşmanın tek başına çok anlamlı ve çok önemli olduğunu belirten Çubukçu,referandumun hangi demokratik gelişmelere kapı araladığını şu sözlerle ifade etti, "Kadınlarımız, çocuklarımız, özürlülerimiz, yaşlılarımız, şehitlerimiz, dul ve yetimlerle gazilerimizin her alanda avantajlı olmalarına 'evet'. Çocuk istismarının önüne geçilmesine 'evet'. Fişlenmenin tarihe karışmasına 'evet'. Yüksek Askeri Şura kararlarıyla ordudan atılan insanların mahkemelerde haklarını arayabilmelerine 'evet'. Yargı bağımsızlığını güçlendirmeye ve yargı tarafsızlığını sağlamaya 'evet'. Memurlara toplu sözleşme hakkının verilmesine 'evet'. Esnafın, tüccarın ve sanayicinin, hükumetin sosyal ve ekonomik politikalarında söz sahibi olmasına 'evet'. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçmeye 'evet'."

Programa katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri de söz alarak, Konya'nın sorunlarını dile getirdi. Bakan Çubukçu, konuşmacıların dile getirdiği sorun ve önerileri tek tek not aldı.
 
cihan



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,400 µs