En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Terörü her yerde lanetlemeliyiz

30 Temmuz 2010 11:10 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün her yerde kınanması ve lanetlenmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta partisinin etkinliğine katılmak için havayolu ile Gaziantep'e geldi. CHP Lideri, geçen hafta Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinde terörist saldırı sonucu şehit olan Gaziantepli şehit polis memuru Fatih Yıldız'ın baba ocağına da uğradı. Baba Reşit Yıldız ile görüşen Kılıçdaroğlu, başsağlığı diledi.

Reşit Yıldız'ı dinleyen Kılıçdaroğlu; şehit polisin, vatanı ve milleti için çalışıp, çaba harcadığını söyledi. Terörün her yerde kınanması ve her yerde lanetlenmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bir babanın duyduğu acılar var, evlat acısı ağır bir acıdır. Biz buraya gelerek kısmen acıyı paylaşmaya çalışıyoruz. Ama ne kadar paylaşıyoruz, onu bilmiyorum. Allah sabır versin. Diğer çocuklarınıza Allah uzun ömürler versin. Sizlere uzun ömürler versin. Onlar, memleketi, milleti için çalışıyorlardı. Terörü bitirmeye çalışacağız." diye konuştu.

Şehit çocuklarının durumunu soran Kılıçdaroğlu'na, Reşit Yıldız, "İki torunum babasız kaldı. Büyük olan babam yaralı diyor." dedi. Kılıçdaroğlu da "Benim de bir torunum var. Devlet şehit çocuklarına sahip çıkar." şeklinde cevap verdi.

Taziye çadırına sonradan gelen şehit annesi Sultan Yıldız, Kılıçdaroğlu'nu görünce, "Yüreğimiz yandı" diyerek Kılıçdaroğlu'nun boynuna sarıldı. CHP Lideri, acılı anneyi teselli etmeye çalıştı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından, vatanın birlik ve bütünlüğü için dualar edildi. Dua ardından izin isteyen Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay ile birlikte şehit evinden ayrıldı.

Kılıçdaroğlu, Dörtyol'daki hadiseler hakkında, "Herkesin sorumlu davranması lazım. O konularda yorum yapmak istemiyorum, sonra, sonra." dedi.

Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın kendisi hakkındaki yorumlarına da o konuyla ilgili açıklama yaptığını belirterek, konuşmadı. Kılıçdarloğlu, ardından karayoluyla Kahramanmaraş'a geçti.

cihan



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,149 µs