En Sıcak Konular

Kayseri yeni hedefini belirledi...

30 Temmuz 2010 10:17 tsi
İller arası rekabetçilikte 13'üncü sırada bulunan Kayseri, gözünü ilk 10'a dikti.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanı Okandan, Oda olarak rekabet gücünün korunabilmesi ve geliştirilebilmesi için bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi. Okandan "Anadolu Buluşmaları bize Kayseri adına yapılanları anlatma fırsatı sunacak" dedi

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanı Nureddin Okandan, günümüzde rekabet olgusunun giderek önem kazandığını belirterek, Oda olarak Kayseri'nin rekabet gücünün korunabilmesi ve geliştirilebilmesi için pek çok çalışma yaptıklarını söyledi.Okandan "4 Ağustos'ta gerçekleşecek olan Anadolu Buluşmaları, bize yapılanları anlatma fırsatı sunacak, hem de Kayserili hemşerilerimizin görüşlerini alabileceğiz" dedi.

Kayseri'nin devlet teşviki alan iller arasında yer almasına rağmen geleceğini teşvik üzerine planlamadığını belirten Okandan, "Sanayide ticarette, kültürel ve sosyal hayatta devlet sanayi işbirliği ile bir yerlere varmaya çalışıyoruz. Bütün bu çalışmalarımızın bizi rekabetçilikte de öne çıkaracağına inanıyoruz. Şu anda 13. sıradayız, ama hızlı bir çıkış yapacağımız ortada. Kayseri ilk 10'u hakeden bir kent" dedi.

Okandan, Kayseri'yi daha rekabetçi hale getirmek için, değişim ve dönüşüme hızlı bir ayak uydurarak top yekûn bir kalkınma gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Okandan "Biz komşunuz ne yapıyorsa onu taklit etmememiz gerektiğini söylüyoruz.  Üniversitelerimizle iş birliğini artırarak oluşacak projeleri ekonomik değere taşımamız gerektiğini biliyoruz. Bundan sonraki dönemlerde istihdam maliyetlerinin daha düşük olduğu elektronik,enerji ve kimya sanayine önem vermeliyiz" dedi.

13 İLE ÖNDERLİK EDEBİLİR

Kayseri gibi Türkiye'deki il sayısının bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda olduğunu savunan Okandan şunları söyledi:

"Bölgesinde bulunan yaklaşık 13 ile önderlik edebilen ticaret, sanayi ve sağlık gibi konularda merkezi olan bir ildir. Ayrıca Kayseri her şeyi devletten beklemek yerine kendi kaynaklarını verimli kullanarak diğer şehirlere örnek bir şehirdir." Kayseri'de Melihşah ve Erciyes Üniversitesi olmak üzere 2 yüksek öğretim kurumu bulunuyor, ayrıca biri özel olmak üzere iki üniversite daha kuruluyor. Devlet üniversitesinin Melikgazi sınırları içinde faaliyete geçmesi ve kendisi de Kayserili olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adının verilmesi planlanıyor.  Projenin hayata geçirilmesiyle devlet üniversitelerinin sayısı 86`ya çıkacak. Abdullah Gül, Atatürk`ten sonra İsmet İnönü, Celal Bayar ve Süleyman Demirel`le üniversiteye ismi verilen dördüncü cumhurbaşkanı olacak.

İSO 500'de 14 Kayserili firma

İSO ilk 500 listesinde bu yıl 14 Kayserili firma yer aldı. Geçen yıl ilk 500'de yer alan Saray Halı ve Erbosan bu yıl listede yer almazken, Karsu Tekstil ve Form Sünger ilk 500'e girdi. İSO 500 sıralamasına giren Kayserili firmalar şunlar: 'Kayseri Şeker Fabrikası, Boytaş Mobilya, HES Hacılar Elektrik, Merkez Çelik, Orta Anadolu, İstikbal Mobilya, Keskinkılıç Gıda, Boyteks Tekstil, Boyçelik Metal, Has Çelik, Kumtel, YATAŞ, Karsu Tekstil,  Form Sünger ve Yatak"

ANADOLU BULUŞMALARI 4 AĞUSTOS'TA

İpek Medya Grubu ve Kayseri Sanayi Odası'nın (KAYSO) işbirliğinde düzenlenen Anadolu Buluşmaları, 4 Ağustos 2010'da Kayseri'de gerçekleştirilecek. Saat 17.00'de Bugün TV'den de canlı olarak yayınlanacak etkinliğin açılış konuşmalarını İpek Medya Grup Başkanı Fatih Karaca, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin yapacağı etkinliğin oturum kısmında ise Bugün Gazetesi Ekonomi Müdürü Celal Toprak, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Zakir Avşar, Zürich Sigorta Genel Müdürü Ertuğrul Bul ve  KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan birer konuşma yapacaklar.



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,585 µs