En Sıcak Konular

Sağlıksız diyetlerle vücut ve ruh sağlığınızı bozmayın

30 Temmuz 2010 09:43 tsi
Özel Lokman Hekim Etlik Hastanesi Diyetisyeni Nurcan Erzurumlu, sağlıklı zayıflamanın sırlarını açıkladı.

Diyetisyen Erzurumlu, bilinçsizce yapılan diyetlerin vücut ve ruh sağlığını bozabileceği uyarısında bulunurken, kamuoyunda zayıflama ile ilgili bilinen uygulamalar hakkında da bilgi verdi. Aç kalarak zayıflanacağı görüşünün doğru olmadığını belirten Erzurumlu, diyetlerin kişiye özel olduğunu vurguladı. 
 
"Sağlıklı zayıflamak ve vücut ağırlığını dengede tutmak için ilk kural doğru beslenme bilgisine sahip olmaktır." diyen Lokman Hekim Etlik Hastanesi Diyetisyeni Erzurumlu, normal ölçülerde yemek yiyerek de kilo verilebileceğini söyledi. Diyetisyen Erzurumlu, "Sadece haşlama sebze ve salata yer; pilav, makarna ve ekmeği diyetinizden çıkarırsanız, dengesiz beslenirseniz ve günlük almanız gereken enerjinin altında enerji alırsanız. Bu durumda hızla kilo kaybetmeye başlarsınız. Bu kilo vermek isteyen herkesin ve beslenme konusunda uzman olmayan kişilerin en çok başvurduğu yöntemlerden biridir." dedi.

Erzurumlu, "Düşük kalorili diyete devam edildiği takdirde vücudun biyokimyasal dengesi bozulduğu için kanda ürik asit miktarı artar, kolesterol düzeyi yükselir. Böylece vücut ve ruh sağlığımız bozulur. Bu nedenle normal pişirilmiş tencere yemeklerinden yiyerek ve sağlıklı beslenerek yapılan diyetler daha uzun zamanda düşük kalorili diyetlere göre daha sağlıklıdır." uyarısında bulundu.

Diyetlerin kişiye özel olduğunu belirten Diyetisyen Erzurumlu, dengesiz beslenmenin diyabet, hipertansiyon, felç, kalp hastalıkları, bazı kanser türleri, karaciğer yağlanması, kireçlenme, solunum sistemi bozuklukları, adet bozuklukları, deri ve cilt hastalıkları gibi çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına zemin hazırladığını belirtti.

cihan



Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,939 µs