En Sıcak Konular

Fazıl Say'a Nejat Alp göndermesi

30 Temmuz 2010 09:00 tsi
Şafak Sezer de Fazıl Say'ın arabesk polemiğine katıldı.

Say'a Sert çıkan ünlü oyuncu,"Benim yaşantım da arabesktir. Piyano damak zevkime göre bir müzik yapısı değil. Say önce özel hayatına dikkat etsin" dedi

"Kolpaçino" ekibiyle Kanaltürk'teki Petek Dinçöz'ün sunduğu Arım Balım Peteğim'in konuğu olan Şafak Sezer program sonrası çarpıcı açıklamalr yaptı. Sezer, 'Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum' diyen Fazıl Say'a sert cevap verdi.

Arabeski sevdiğini ve Orhan Babacı olduğunu belirten Sezer şöyle konuştu: "12 yaşımdan beri müzik dinlerim Benim babam sürekli türkü dinlerdi. Piyanoyla büyütülen bir çocuk olmadım.

Benim gördüğüm piyano org oldu. O da Nejat Alp ve Ümit Besen'di. Kendi dalında başarılı bir insan ama o argo kelimeyi kullanması hiç hoş değil. Milyonlarca insan bu müziği seviyorsa o kadar eleştirinin de
ona rahatsız edecek tarafı olur. Benim için piyona da Nejat Alp daha hislidir."

Sezer, ünlü piyanistin oyuncu Hande Ataizi ile yaşadığı aşk hakkında da eleştiride bulundu. Şafak Sezer, "Fazıl Say dünya starıysa Hande Ataizi ile düştüğü kavgalara baksın. Benim bildiğim dünya starı çok güzel bir şekilde yaşamalıdır" dedi.

Piyanistler arasında dünya starlığını hak edenin Tuluyhan Uğurlu olduğunu belirten ünlü oyuncu, "Türkiye'de çok özel bir adamdır. Onu daha çok severim. En azındanyaşadığı toplumdaki kuşu da, böceği de her şeyi sever" diye konuştu.

Arabeski çok sevdiğini açıklayan Sezer şunları söyledi: "Benim yaşantımda arabesktir. Piyano benim damak zevkime göre bir müzik yapısı değildir. Çokta sevmem. Piyano film müziklerinde güzel olur. Hem eğleniyorum hem ağlıyorum hem de hüzünleniyorum.  Arabesk kötü bir müzik değildir ki. Arap müziğidir."

Ezanın bile arabesk olduğunu anlatan Sezer, "O zaman Fazıl Say'ın her şeye laf söylemesi gerekiyor. Bu işi burada yapan Orhan Baba, Müslüm Baba var. Onların bir tahtı var. Türkiye'de onlara kolay kolay babalık ağalık ünvanı verilmedi. Fazıl Say gibi aşklarını konuşturmadılar.  Çok yanlıştır gördüğüm ilk yerde de yanlış olduğunu söylerim" dedi.

'Şu dağlarda Fazıl Say olsaydım" diye esprili bir şekilde arabesk şarkısı söyleyen Sezer yenri bir araba almak istediğini söylerken diğer meslektaşlarına da taş attı. Garajlarındaki lüks arabalarıyla dikkat çeken Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar'ı hedef alan başarılı oyuncu, "Araba merakım var ama para yok.
Komediyenler içersinde en az kazanan benim" diyerek şaşırttı.

TÜM BİTLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

Arabesk tartışması'nı başlatan Fazıl Say, Bitlerden özür dileyerek sosyal paylaşım sitesi twitter'dan ayrıldı.
Ünlü piyanist Say, ''''Bu twitter profili manen ve ruhen kapatılmıştır. Paylaşmayın-paylaşmıyalım. Yaşarız gider. Tüm bitlerden, yavrularını arabeskçilerle karşılaştırdığım için özür dilerim. Hata yapmışım'' diye yazdı.

ARABESK MODASI BİTMİŞTİR

Dünyaca ünlü piyanist besteci Tuluyhan Uğurlu da konser için gittiği Karaman'da arabesk tartışmaları hakkında açıklamalar yaptı. Önemli olanın gönülleri kazanmak olduğunu anlatan Uğurlu, "Asıl olan melodilerin insanlığa mal edilmesi" dedi. Türkiye'nin genç ve dinamik bir nesilden oluştuğuna dikkat çeken Uğurlu, ''Türkiye artık arabesk modasından sıyrılmıştır. Bugün arabesk müzik, fantezi müzik tartışmalarının gündeme gelmesini, konuşulmasını çok doğru bulmuyorum'' diye konuştu.

Okan IŞIK-



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,048 µs