En Sıcak Konular

Bomba kardeşliği tartışması

30 Temmuz 2010 09:14 tsi
Bomba kardeşliği tartışması

Mühimmat yüklü sivil plakalı kamyondan çıkan el bombaları ile Ergenekon soruşturmasında ele geçen bombaların kardeşliği yeni bir tartışmaya yol açtı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na mühimmat taşıyan sivil plakalı kamyondan çıkan el bombaları ile Ergenekon soruşturmasında ele geçen bombaların kardeşliği yeni bir tartışmaya yol açtı. Bu bombaların Ergenekon kapsamındaki 59 olayla bağlantılı çıkması Özel Kuvvetler'in sorgulanması gereğini ortaya koydu.

YARGININ ÖNÜ AÇILMALI

Özel Kuvvetler'in eski adı olan Seferberlik Tetkik Kurulu'nda görev yapan emekli Tümgeneral Adnan Tanrıverdi, kamuoyunun aydınlatılmasını istedi. Yargının devreye girmesi gerektiğini belirten Tanrıverdi, "Genelkurmay'ın bu benzerlikleri açıklaması gerekiyor. Bu süreçte yargının önü açılmalı ve ilgili şahıslar sorgulanmalıdır" dedi.

TSK KESİNLİKLE ÇÖZMELİ

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Genel Koordinatörü Doç Dr. Sedat Laçiner, bu gelişmenin soruşturmanın devamını ve mühimmatla ilgili detaylı bir çalışma yapılmasını zorunlu kıldığını vurguladı.  Laçiner, "Ordu başka bir mana aramadan meseleyi çözmelidir.  Fakat, TSK'da ön yargılı bir refleks söz konusu. Kabullenmek ya da olayın üzerine gitmek yerine her şeyi art niyetli olarak algılıyor. Kesinlikle üzerine gidilmeli. Ordunun içindeki bazı kişiler PKK'lıları 'bizim adamlarımız' diye çağırıyor, kendi döşediği mayının üzerine kendisi basıyor vs. Hepsi araştırmalı" ifadelerini kullandı.

HEPSİ BORU MU?

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Aytaç, Org. İlker Başbuğ'un Poyrazköy'de bulunan mühimmata 'boru' dediğini hatırlattı. Ardından, "Türkiye'nin her tarafından borular mı fışkırıyor?" sorusunu yöneltti.

GENELKURMAY'I ÇÜRÜTTÜ

Prof. Dr. Yasin Aktay ise raporun Genelkurmay'ın resmi açıklamalarını çürüttüğüne işaret etti. Genelkurmay'ın kendi bünyesindeki olaylara karşı daha dikkatli davranması gerektiğini söyleyen Aktay, şöyle devam etti: "Yargı süreci ile bir takım şüpheler kanıtlanıyor. Süreç yargıya emanet edilmelidir."

BOMBALAR KOZMİK ODAYA UZANDI

Doç. Dr. Emre Uslu:

Kozmik büro olarak bildiğimiz Seferberlik Tetkik Kurulu, 1950'den beri illegal yer altı operasyonları yapmak üzere kuruldu. Genelkurmaya bağlı ama onun tabi olduğu kurullara bağlı olmayan bir yapılanma içersinde. Silahların  Ergenekonla bağlantısı bizi 'kozmik odaya' götürüyor. Bu bombaların bir kısmı istenmeyen kişiler ve terör örgütlerinin eline de geçmiş olabilir. Toplanan bombalara yeniden numara verip göndereceklerdi. Burada yeni bir yapılanma var. Yeniden organize ediyorlar, temizliyorlar.

bugün



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,560 µs