En Sıcak Konular

Rusya'da orman yangınları: 2 kişi öldü, binlerce kişi tahliye edildi

30 Temmuz 2010 09:10 tsi
Rusya genelinde mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle çıkan orman yangınları can almaya başladı. Akşam saatlerinde farklı bölgelerde çıkan yangınlar sebebiyle binlerce kişi tahliye edilirken, iki itfaiye eri de yaşamını yi

Bazı bölgelerde sıcaklıklar 45 dereceye kadar ulaştı. Akşam saatlerinde çıkan rüzgar yangınların hızla yayılmasına neden oldu. Nijni Novgorod kentinde Vereya kasabasına ulaşan yangınlarda bir saat içinde tüm ahşap binalar kül oldu. Kasabada yaşayan 580 kişi tahliye edildi. Bölgeden çıkarılan halk iki okula yerleştirildi.

Tamboles kasabasında ormandan gelen yangın 205 ahşap binanın yanmasına neden oldu. 308 kişinin tahliyesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Borkovka kasabasında da 34 evden 12'si çıkan yangınlarda yok oldu.

Rusya Olağanüstü Hal Bakanlığı sözcüsü Irina Andiranova, Voronej bölgesinde çıkan yangınlarda iki itfaiye erinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bölge güvenlik birimleri Don otobanında ulaşımı tamamı ile kesti. Bölgede yoğunlaşan duman, görüş mesafesinin 50 metreye düşmesine yol açtı.

Voronej bölgesinde farklı alanlarda yaz kamplarında bulunan 600'den fazla çocuk da bölgeden tahliye edildi. Sağlık sorunları olanlar hastanelere kaldırıldı. Burada 600 hektarlık alan bir haftadır çıkan yangınlar nedeniyle yok oldu ve 50'den fazla konut da kullanılamaz hale geldi. Volgograd bölgesinde çıkan yangınlarda da 200 hektarlık alan yok oldu. Bölgede bulunan 500'den fazla kişi de tahliye edildi.

Başkent Moskova'nın çevresinde bulunan ormanlarda çıkan yangınlar da kenti tehdit ediyor. Moskova, yoğun bir dumanla kaplandı. Rusya Olağanüstü Hal Bakanlığı Yardımcısı Viktor Klimkin, yangınların kontrol altına alındığını, Moskova için tehdit oluşturmadığını söyledi.

cihan



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,696 µs