En Sıcak Konular

Paşaları yakan esrarlı işaretler

30 Temmuz 2010 08:57 tsi
Paşaları yakan esrarlı işaretler Balyoz belgelerindeki '+' işareteleri komutanların terfilerini zora soktu. Yakalama kararı çıktığı için terfileri zora giren komutanları, Balyoz belgesindeki darbe destekçisi olarak yorumlanan ‘+’ işaretleri yaktı

Pazar günü başlayacak Yüksek Askeri Şûra’da terfi bekleyen komutanların adı, Balyoz belgelerinde farklı renklerde işaretlenmiş çıktı. “+” işaretliler “darbeci”, “-” işaretliler “tarikatçı” olarak nitelendi.

“İYİ Mİ KÖTÜ MÜ”

Balyoz’dan sorgulandıkları zaman paşalara, bu işaretlerin ne anlama geldiği de soruldu. İddianameye göre, adında tek bir artı işareti olan Koramiral Otuzbiroğlu, “Artı, iyi mi kötü mü anlamadım” diye ifade verdi.



Paşaları yakan esrarlı işaretler ‘Yakalama’ kararları nedeniyle terfileri tehlikeye düşen komutanları, Balyoz belgelerinde isimlerinin karşısında bulunan (+) ve (-) işaretleri yaktı. Komutanların “Uyumu ve işbirliği iyi. Sorun olmaz. Ortada ama bağlantı kurulabilir” anlamında (+), “Tarikat yanlısı. Aşırı solcudur. Güvenilmez” anlamında (-) işareti ile gösterildiği belirtiliyor İSTANBUL 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Balyoz davası kapsamında generaller hakkında ‘yakalama’ kararı verilmesi hafta sonu toplanacak Yüksek Askeri Şûra’yı krize sokarken, ‘Yakalama’ kararları nedeniyle terfileri tehlikeye düşen komutanları da Balyoz belgeleri arasında bulunan “hassasiyet raporu”daki işaretlerin yaktığı ortaya çıktı.

Üzerinde hiçbir açıklama bulunmayan raporda isimlerinin karşılarında komutanların karşısında (+) ve (-) işareti bulunuyor. YAŞ’ta terfileri sorun yaratan 9 generalden dördünün karşısında üç artı işareti yer alırken, birinde ise tek artı işareti bulunuyor. İçişleri Bakanı Atalay’ın ‘Amanosları temizleyin’ talimatı verdiği, Nejat Bek’in isminin önünde üç (+) var. İsminin önünde tek (+) bulunan Mehmet Otuzbiroğlu, “Artının iyi mi yoksa kötümü anlama geldiğini de anlayamadım” diye ifade verdi.

TERFİYİ ZORA SOKAN SUÇLAMALAR

Balyoz davası kapsamında haklarında ‘yakalama’ emri verilmesi nedeniyle terfileri tehlikeye giren 11 komutan, iddianamede seminere katılmak ve “hassasiyet raporunda” isimlerininönlerinde (+) işaretinin bulunmasıyla suçlandı.

Milliyet



Bu haber 1,130 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,583 µs