En Sıcak Konular

CHP'nin büyük çelişkisi

30 Temmuz 2010 08:05 tsi
CHP'nin büyük çelişkisi 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasını sağlayacak Anayasa paketine 'hayır' diyen CHP, önce 35. madde değişikliği için atağa geçti. Sonra da...

12 Eylül darbecilerinin yargılanmasını sağlayacak Anayasa paketine 'hayır' diyen CHP, önce 35. madde değişikliği için atağa geçti. Sonra da 2007'de e-muhtıraya alkış tuttuğunu unutup Büyükanıt'ın yargılanmasını istedi.

CHP'nin TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini değiştirmek için yasa teklifi vermesi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 27 Nisan bildirisine yönelik sözleri yeni bir tartışmayı siyasetin gündemine soktu. Dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Erdoğan'ın anlaştığını iddia eden Kılıçdaroğlu, Büyükanıt'ın 2007'deki e-muhtırayla suç işlediğini, CHP iktidarı döneminde "kesinlikle" yargılanacağını söyledi.

12 EYLÜL'Ü SAVUNUYORLAR

27 Nisan'ı eleştirip Büyükanıt'ın yargılanmasını isteyen CHP yönetiminin 12 Eylül darbesini yapan Kenan Evren ve ekibinin yargılanmasını sağlayacak referanduma karşı çıkması ise kafaları karıştırdı. 27 Nisan bildirisi yayımlandığında dönemin Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, "Genelkurmay'ın tespitleri bizim tespitlerimizden farklı değildir. Altına imzamızı atarız. 'Ne mutlu Türküm diyene' sözünü kimse küçümseyemez ve bunu küçümseyenleri devletin düşmanı sayarız" diyerek askere destek vermişti.

MUHTIRA DEMİŞLERDİ…

Dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal ise olayla ilgili ilk açıklamasında, "Bu tablonun değişeceğini meydanlar gösterdi. Müdahaleye uğrayan yönetimlere halk sahip çıkmadı. Halkımız devlet organlarıyla çatışanlara sahip çıkmaz. Bu ortamda mağduriyet yok dayatma var. Anayasa Mahkemesi 367 kararını onaylamazsa ülke çatışmaya gider" demiş ve tavrını açıkça belli etmişti. CHP'nin o dönemde "muhtıra" dediği bildiriyi bugün AK Parti'nin planı gibi sunması büyük bir çelişki olarak algılandı.

CHP yönetimi, 12 Eylül 1980'de gerçek bir darbe yaparak on binlerce kişiyi mağdur eden Kenan Evren ve arkadaşlarının yargılanması sağlayacak referandum paketine destek vermeyeceğini açıkladı. Aynı CHP, "35. maddeyi değiştirelim ve kimse darbe yapamasın" iddiası ile bir kanun teklifi hazırlayarak AK Parti'nin destek vermesini istedi. CHP yöneticilerinin Büyükanıt'a gösterdikleri tepkiyi "mağduru" olduğunu söyledikleri 12 Eylülcüler'e göstermemesi ise ayrı bir çelişki oldu.

Büyükanıt’tan Dolmbahçe yanıtı:

Hayal mahsulü bir hakaret

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 27 Nisan bildirisinin, dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Erdoğan'ın anlaşmasına dayandığı iddiasına  Büyükanıt'tan yanıt geldi. Milliyet Gazetesi'nden Fikret Bila'ya konuşan Büyükanıt, "Bu ifadelerin gerçekle bir ilgisi olmadığı gibi 53 yıl üniforma giymiş şahsıma karşı hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan hayal mahsulü bir hakaret olarak görüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükanıt, konuyu ilişkin dana önce yaptığı bir açıklamada da "Ben bulunduğum görevler itibarıyla dönemin başbakanları Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz ile de bu tür görüşmeler yaptım. Bunlar devlet işidir. Dolmabahçe görüşmesi de öyledir. Yarım asırdır devletime ve milletime şerefle hizmet ettim. Ancak şeref ve haysiyetime saldırı mahiyetinde kampanyalarla karşı karşıya kaldım. Uzun meslek hayatım boyunca hiçbir gizli ve gizemli işin içinde bulunmadım" demişti.



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,165 µs