En Sıcak Konular

MHP o pankartı astı

29 Temmuz 2010 20:20 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kocaeli İl Teşkilatı Başkanı Ruhi Çavdar, Başbakan'ın yer aldığı pankartı hukuki yolları gözeterek astıklarını söyledi.

Çavdar, "Kocaeli'de kraldan çok kralcı olduğuna inanmıyorum. Krallar varsa gelir düşüncelerini ifade eder." dedi.

MHP Kocaeli İl Teşkilatı, il binasına Başbakan Tayyip Erdoğan, Amerika Başkanı Barak Obama ve ağlayan bir şehit annesi yer alan pankart astı. Pankartta yer alan 'Siz açılım dedikçe analar nasıl ağlamasın?' yazısı dikkati çekti. MHP Kocaeli İl Teşkilatı Başkanı Ruhi Çavdar, pankartta yer alan yazıyla ilgili şu yorumu yaptı: "Kürt meselesi olarak adlandırılan ama PKK'nın taleplerinin hayata geçirilmesi adına sorunun çözümüne adres gösterilmesi ve ruhban okulu sorunun çözülmesi adına tavsiyeleri ile birlikte Türkiye'de açılım süreçleri başlamış. Bu süreç itibariyle de birçok vatan evladı şehit olmuş ve şehitlerimizin her ne kadar sayın Başbakan'ımızın 'analar ağlamasın' dese de maalesef 200 şehit anamızın ağlamasına zemin hazırlamıştır."

Çavdar, Aydın ve Kars'ta MHP teşkilatlarının astığı pankartların bazı makamlar sayesinde indirildiğini belirtti. Astıkları pankarta kimsenin müdahale edeceğine inanmadığını ifade eden Başkan Çavdar, "Şimdi yine tekrar ediyorum, kraldan çok kralcı kesilmeyi kendine sorumluluk hisseden bir valimiz olduğuna inanmıyorum. Bu konuda birilerine yaranmak adına sorumluluk üstlenen Kocaeli'nde bir mülki amir olduğuna inanmıyorum. Çünkü bizim pankartımız herhangi bir hakaret içermemekte. Çünkü bizim pankartımız olmayan bir şeyin ifade edildiği bir zemin hazırlamadığı için bu konuda suç unsuru olacak bir durumun olmadığını düşünüyorum. Bu pankartımız Allah nasip ederse 12 Eylül referandumuna kadar binamızda asılı kalacak." ifadelerini kullandı. Çavdar, pankartın Kocaeli'deki vatandaşlara duygu ve düşüncelerini ifade etmek adına bir mesaj vereceğini düşündüğünü söyledi.

Çavdar, hukuki bir iş yaptıklarını ifade ederek, "Bizleri aradılar. Pankartımızda bir hakaret içermediğini ifade ettik. Eğer asmayı düşünüyorsanız bunun hukuki bir yönü vardır. Kendi duvarınıza asmanız gerekiyor. Zaten biz de bunu biliyoruz. Karşıdan karşıya pankart germe çalışması yapmadık. Teşekkür ettiler, biz de teşekkür ettik. Sonuçta biz de yasal bir iş yapıyoruz." diye konuştu.

cha



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,193 µs