En Sıcak Konular

Suriye'den ABD'ye: 'İşimize karışma!'

29 Temmuz 2010 18:47 tsi
Suriye'den ABD'ye: 'İşimize karışma!' Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili resmi haber ajansı SANA aracılığıyla, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley'in dün verdiği demecin Bakanlık tarafından şaşkınlıkla karşılandığını ifade etti.

Açıklamada; "ABD bölge ülkeleriyle ilişkilerimizi belirleme hakkına sahip olmadığı gibi, bu onun görevi dahilinde değildir, ayrıca, Suudi Arabistan Kralı'nın Şam'da yapacağı görüşmelerin içeriğine de müdahale etme hakkı yoktur." denildi.

SURİYE VE ARABİSTAN BÖLGENİN GÜVEN VE İSTİKRARINI SAĞLAMA GÜCÜNE SAHİP

Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Suriye ve Suudi Arabistan'ın bu bölgede iki bağımsız ülke olduklarını, bölge halklarının çıkarlarını ve bu çıkarları, dış müdahalelerden uzakta gerçekleştirme yöntemlerini herkesten daha iyi bildiklerini ifade etti. Ayrıca iki ülkenin politikalarını, bölge istikrar ve güvenliğini sağlayacak şekilde belirleme gücüne sahip olduklarına vurgu yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, dün düzenlediği basın toplantısında, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Lübnan'a yapacakları ziyareti nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir soruya karşılık, "Kral Abdullah'ın bölgedeki liderliğine değer veriyorum. Suriye gibi ülkelerle diyaloğunu destekliyorum ve umuyorum ki, Suriye bunu bölgede daha yapıcı bir rol oynayarak cevaplayacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz El Suud'un Suriye ziyareti bu gün başladı. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile bir araya gelen Kral Abdullah bir süre başbaşa görüştü. Görüşmenin ana gündemini Lübnan'ın istikrarlaştırılması oluşturuyor. Esad ve Kral Abdulah'ın yarın Lübnan'a gitmesi bekleniyor. Liderler yarın da Beyrut'a geçecek ve Katar Emiri Şeyh Hammad'ın da katılımıyla Suriye, Suudi Arabistan, Katar ve Lübnan liderlerinden oluşan dörtlü zirve toplantısı gerçekleştirilecek.

cha



Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,370 µs