En Sıcak Konular

Doktorlar Sağlık Bakanı'na 'muayenehane'sini sordu!

29 Temmuz 2010 17:54 tsi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın tam gün yasasıyla ilgili açıklamalarını eleştiren Türk Tabipleri Birliği (TTB) Şişli Etfal ve Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Hastane önünde toplanan grup adına açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören tam gün yasasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrası Sağlık Bakanlığı'nın doktorlarla ilgili yaptığı açıklama için biraraya geldiklerini belirtti. gören'in ardından bir açıklama yapan Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. Osman Öztürk de, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a bir soru yönelterek, "Bugün de sizin aracılığınızla soruyoruz. Sayın Sağlık Bakanı sürekli olarak muayenehanesi olan hekimler ile ilgili birtakım iddialarda bulunuyor. Peki sayın Bakan 2002 yılında politikaya girmeden önce Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'nde öğretim üyesiyken aynı şekilde çalışmış mıdır, çalışmamış mıdır? Bütün kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz. Madem ki, bu şekilde çalışmak böyle bir suçlama haline dönüşmüş vaziyette, kendisinin açıklamasını bekliyoruz" dedi. Sağlık Bakanı Akdağ'ın iyi şeyler olunca kendisine mal ettiğini kötü bir gelişme olduğunda ise, Türk Tabipleri Birliğine mal ettiğini söyleyen Öztürk, "Bundan daha kolay bir bakanlık dünyanın neresinde görülmüş? Böyle birşey olur mu? Olumsuzluğu Tabipler Birliği'ne , sağlık çalışanlarına, olumluluğu kendisine yazan bir bakanlık süreci hiçbir yerde olmaz" diye konuştu.

BAKANA DOKTORLARA "SAYGILI OL" ÇAĞRISI

Basın açıklamasını okuyan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu ise, Başbakan'ın "Bana da kartvizit verdiniz" sözlerinin doktorlar tarafından tepki çektiğini belirterek, "Sayın Sağlık Bakanı'na hatırlatırız. Tam Gün Yasası hiçbir şekilde hem kamuda hem de muayenehanelerinde çalışan 4 bin 500 hekimle sınırlı değildir. Bütün hekimleri ilgilendiren iş gücü piyasası düzenlemesidir. Sayın Sağlık Bakanı'na hatırlatırız. Eğer amacı ucuz popülizm yapmak, doktorlara vurarak oy toplamak değil de, gerçekten vatandaşın yararını düşünmekse, Türk Tabipleri Birliği'nin her zaman ve açık sözlülükle savunduğu gibi bütün sağlık hizmetlerinin ücretsiz olması sağlanmalıdır" dedi. Açıklamanın sonunda, "Bu nedenlerle Sayın Sağlık Bakanı'nın sevgisiz , hürmetsiz, değerbilmez üslup ve tutumundan vazgeçmeye ve doktorlara karşı saygılı olmaya davet ediyoruz" denildi.

milliyet



Bu haber 962 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,642 µs