En Sıcak Konular

Saraybosna Film Festivali'nde Vavien gösterilecek

29 Temmuz 2010 16:45 tsi
Avrupa'nın en başarılı film festivallerinden olmaya aday 16. Saraybosna Film Festivali'nde Türkiye'yi temsil eden Vavien, izleyiciyle buluşuyor.

Avrupa'nın en başarılı film festivallerinden olmaya aday 16. Saraybosna Film Festivali'nde Türkiye'yi temsil eden Vavien, izleyiciyle buluşuyor.

Yağmur ve Durul Taylan'ın yönettiği, senaryosu tiyatrocu Engin Günaydın'a ait "Vavien" filmi, yarın, Halk Tiyatrosu Salonu'nda izleyicilerle buluşacak. Yarışmada Türkiye'yi temsil edecek Vavien'e destek amacıyla yarın, Saraybosna'daki Yunusemre Türk Kültür Merkezi'nde kokteyl verilecek.

Çekimleri Tokat'ın Erbaa ilçesi ve İstanbul'da yapılan, Engin Günaydın, Binnur Kaya, Settar Tanrıöğen, İlker Aksum ve Serra Yılmaz'ın da rol aldığı "Vavien", daha önce 29. İstanbul Film Festivali kapsamında verilen Altın Lale Ödüllerinde Ulusal Yarışmada "En İyi Film Ödülü"nü almış, ayrıca Sinema Yazarları Derneğince "En İyi Senaryo", "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Müzik" ve "En İyi Sanat Yönetmeni" kategorilerinde ödüllendirilmişti.

Festivalde "Bal", "Kosmos", "Kamerayla İzdivaç"ın ardından yarın ayrıca "Kars Öyküleri" de izleyiciyle buluşacak.

Saraybosna Film Festivali etkinlikleri çerçevesinde, yarın ayrıca TSİ ile 24.00'da İskenderiya Meydanı'nda Türkiye'den Baba Zula grubu konser verecek.

23 Temmuzda başlayan 16. Saraybosna Film Festivali, bugün de çeşitli etkinliklerle devam etti. Festivalde filmleri gösterilen yönetmenler, “Saraybosna Yetenekler Kampüsü” programı kapsamında genç sinemacılara mesleki bilgi ve birikimlerini aktardı.

Saraybosna'daki Halk Tiyatrosu bahçesinde ise festivalin yarışma bölümüne katılan ve bu akşam gösterimi yapılacak Bosnalı yönetmen Necad Begoviç'in “Jasmina” (Yasemin) filmi ekibi, basın toplantısı düzenledi.

Festival kapsamında bugün ayrıca kentteki 7 ayrı merkezde 24 film izleyiciyle buluştu. 23 Temmuzda başlayan festival kapsamında şu ana kadar 91 filmin gösterimi yapıldı.

Nelson Mandela'nın hayatından bir kesiti anlatan "Invictus" (Yenilmez) filmiyle 31 Temmuzda kapanacak festival kapsamında, 10 filmin dünya prömiyeri yapılacak, farklı programlar çerçevesinde sinemaseverler 200'den fazla eseri izleme şansı elde edecek.

Dünyanın birçok yerinden sinemacıyı ağırlayan festivalin son gününe, Invictus filminin başrol oyuncusu Amerikalı aktör Morgan Freeman da katılacak.



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,228 µs