En Sıcak Konular

Kandoğan CHP'ye fena vurdu

29 Temmuz 2010 16:00 tsi
Eski DP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, CHP'nin 27 Nisan çelişkisini gözler önüne serdi.

Eski DP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, CHP'nin 27 Nisan 2007'de eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın TSK'nin internet sitesinde yayımladığı "e-muhtıra" olarak anılan bildiriyi eleştirmek bir yana, yaptığı açıklamalarla alkış tutuğunu söyledi. Abdullah Gül'e Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde partisinin TBMM Genel Kurulu'na girmeme kararına uymayarak destek veren Kandoğan, CHP ve diğer bazı siyasi partilerin, e-muhtırayı yayımlayanlara destek verdiğini hatırlattı.
Kandoğan, "O dönemde CHP'den hiçbir yetkilinin, e-muhtıraya karşı yapılmış bir açıklaması yoktur. Tam tersine destekleyici açıklamaları vardır. Hattâ Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi oylamasına 367 milletvekilinin katılımının zorunlu olmadığı yönünde karar vermesi durumunda, Türkiye'yi çok tehlikeli bir çatışmaya sürükleyeceğini söylemişti." dedi. CHP'nin, e-muhtırayı ranta dönüştürme çabası içinde olduğunu iddia eden Kandoğan, "Bildiriyi eleştirmek bir yana, ranta çevirmek için elinizden geleni yapacaksınız, Cumhurbaşkanlığı seçimini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceksiniz, karar çıktığı gün CHP Genel Merkezi'nde bunu alkışlarla karşılayacaksınız. Sonra da dönüp üç yıl sonra. '27 Nisan e-muhtırası, AK Parti ile Büyükanıt arasında bir anlaşmadır.' diyeceksiniz. Bunu kabul etmek, samimi bulmak mümkün değil." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve diğer muhalefet partilerinin hatalarından dolayı AK Parti'nin oyunun yüzde 47'ye çıktığını belirten Ümmet Kandoğan, "Kendi hatalarından dolayı AK Parti'nin oyları arttıranlar, oy patlamasını başkalarının sırtına yıkmaya çalışıyor. O dönemde konuşmayanlar, açıktan ve gizliden bildiriyi destekleyenler bugün ortaya çıkıp eleştiriyor. Madem eleştirecektiniz, neden bildiriden sonra çıkıp bu açıklamaları yapmadınız? Bildirinin yazıldığı, darbenin yapıldığı dönemlerde alkış tutanlar, aradan zaman geçince durumun aleyhlerinde döndüğünü görünce konuşmaya başlıyor. Millet böylelerini tespit edip siyaseten tasfiye ediyor. Bunların içinde DP ve ANAP d var." dedi.

 

CİHAN

 



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,187 µs