En Sıcak Konular

Vural'dan ilginç benzetme

29 Temmuz 2010 15:59 tsi
MHP'li yöneticiler vatandaşa "Hayır" dedirtebilmek için akla hayale gelmedik benzetmeler yapmaktan geri durmuyor....

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, AK Parti'nin anayasa değişikliği paketini anlatan 40 maddelik kitabını 40 katıra benzeterek, "Bu anayasa değişikliğinin özü, '40 katır mı, 40 satır mı?' Seni 40 satıra mı böleyim, 40 katırla mı böleyim anayasasıdır." dedi. Vural, MHP'nin referanduma ilişkin yürüteceği ''Ülken İçin Bir 'Hayır' Yeter'' kampanyasını, Muğla'da il teşkilatınca düzenlenen toplantıyla başlattı.

Muğla'nın yanısıra İzmir, Aydın ve Manisa'dan MHP milletvekilleriyle il başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Vural, AK Parti iktidarı döneminde emeklinin, çiftçinin, işçinin, memurun çok acı çektiğini idia etti: ''Riya, istismar paçalarından akıyordu, geçtiğimiz günlerde Başbakan'ın TBMM'de, AK Parti grubunda yaptığı konuşmayla gözlerinden aktı. Ülkeyi 36 millete bölmek isteyenlere verilecek bir 'Evet' cevabı olmayacaktır. AK Parti'nin sekiz yıllık iktidarı döneminde emekli, çiftçi, işçi, memur çok acı çekti. Milletin gemisi battı ama mahdumların gemicikleri oldu.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, Kandil'deki PKK'lıların kulaklarından tutup getirmesini istediklerini söyleyen Oktay Vural, "Ama Başbakan bunu yapmadı. Onun yerine Kandil'de mücadele edecek komutanları yakalama emri, tevkif etme, tutuklama kararı getirttiler. Ne günlere kaldık. İşte böyle bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Gerçekten, verdiğimiz oylar bize ne olarak döndü arkadaşlar? Herkes bir hesabını yapsın, bedel ödüyoruz. İşimize, aşımıza, toprağımıza, millî kimliğimize el uzattılar. Terörle mücadele azmimizi kırdılar. Teröristler için gözyaşı döktüler. Bugün geldiğimiz bu noktada herkes ağlıyor. Ülke ağlıyor, kan kaybediyoruz. Kendine gel Sayın Başbakan. Türkiye'yi ne duruma düşürdüğünün farkında mısın bilmiyorum ama bizler farkındayız. Bu güzel ülkemin insanlarını birbirine kırdıran projeleri tatbik ettirmek istiyor." ifadelerini kullandı.

İktidarı ve yöneticileri, milletin iradesine yapışmış kene gibi gördüğünü söyleyen MHP Grup Başkan Vekili, "Parti olarak iki hamlemiz var. Önce referandumla 'Hayır' dememiz gerekiyor. Referandumun ardından önünüze gelecek sandıkta MHP'ye 'Evet' diyerek bu keneden ilelebet kurtulacağız." şeklinde konuştu.

Vural, anayasaların toplumsal uzlaşı metinleri olması gerektiğini, oysa 12 Eylül 2010'da halk oyuna sunulacak anayasa değişikliğinin, AK Parti anayasası olduğunu ileri sürerek, "AKP'nin 40 maddelik anayasa paketiyle ilgili allı pullu kitapçık hazırlamışlar. Çocuklardan, emeklilerden bahsedecekler. Nasıl 12 Eylül'ün ızdıraplarını kendilerinin kurduğu tuzağa düşürmek için kullanıyorlarsa, acımasızca çocuklarımızı da bu anayasa değişikliği için istismar etmekten kaçınmayacaklar. Bu kitapçıkta aslında o kadar çok safsata var ki hepsini size tek tek anlatacağım." dedi.

Toplantıya MHP İzmir milletvekilleri Şenol Bal ve Erdal Sipahi, Aydın milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu, Ali Uzunırmak ve Recep Taner, Manisa milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay ve Ahmet Orhan, Muğla Milletvekili Metin Ergün. MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Aydın İl Başkanı Hasan Muti, Manisa İl Başkanı Uğur Üncü, Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, ilçe ve belde başkanları katıldı.

CİHAN

 



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,747 µs