En Sıcak Konular

Medvedev'den yolsuzlukla mücadele

29 Temmuz 2010 15:40 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Kremlin İdari İşler İnşaat Birimi Müdür Yardımcısı Vladimir Leşevski hakkında inceleme başlatılmasını istedi.

Vladimir Leşevski'nin 2014 Soçi Olimpiyatları inşaatları ile ilgili yapılan ihaleden sonra rüşvet istediği iddia ediliyor. Medvedev, basına konuyla ilgili yansıyan haberlerin üzerine, Rusya Başsavcı Yuri Çayka'dan Kremlin İdari İşleri hakkında inceleme başlatmasını istedi.

Rusya'da üç günde bir yayımlanan muhalif 'Novaya Gazeta' gazetesi daha önce 'Kremlin'den üst yetkiliye nasıl rüşvet verdim' başlıklı bir yazı yayımladı. Ardın gazete , Medvedev'in makalenin üzerine el yazısı ile "Y. Çayka'ya, inceleyin ve bilgi verin" ifadesini yazdığı fotoğrafı yayınlayarak, olayın incelemeye alındığını okurları ile paylaştı.

Temmuz'un başında 'Moskonversprom' şirketi Başkanı Valeriy Morozov, İngiliz The Sunday Times ve Novaya Gazeta'ye bir yıl önce gerçekleşen olayı anlatan bir makale yazdı. Makalede Morozov, Soçi 2014 Olimpiyatları kapsamında kentteki 'Primorskiy' dinlenme tesislerinin restorasyonu için düzenlenen ihaleyi kazanmasının ardından Vladimir Leşevski'nin ihale bedelinin yüzde 12'si kadar rüşvet istediğini illeri sürdü.

İddiaya göre ,Morozov, Leşevski'nin teklifini kabul etti. Morozov'un anlattıklarına göre polis gizli kamerayla görüntü ve ses kaydı yaptı. Kayıtta Leşevski'nin Morozov'dan rüşvet aldığı görülüyor. Bunun üzerine Morozov Dmitri Medvedev'e olayı izah eden şikayet mektubu yazdığını itiraf etti.

Morozov'u olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hiçbir gelişmenin yaşanmaması üzerine söz konusu iki gazeteye yazı yazdığını ifade etti.

(CİHAN)



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,488 µs