En Sıcak Konular

'O zaman çık konuş'

29 Temmuz 2010 15:36 tsi
'O zaman çık konuş' CHP ile dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt arasındaki tartışma büyüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "27 Nisan muhtırasında Büyükanıt ile Erdoğan çıkar işbirliği yaptı" sözlerine Büyükanıt’tan, "Bu şahsıma hakarettir" yanıtı geldi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Büyükanıt’a, "O zaman çık konuş" diye seslendi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meclis’in bir yıllık çalışmasını değerlendirdi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in dün yaptığı basın toplantısındaki açıklamalarını eleştiren İnce, "Düşük profilli Başkan kamuoyunu yanıltmıştır" dedi.

-BÜYÜKANIT’A YANIT-

Başbakan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın Dolmabahçe’de yaptığı görüşmeyi hatırlatan İnce, "Sayın Büyükanıt ile Sayın Başbakan çocukluk arkadaşları değiller, akraba değiller, eski birer dost değiller. ‘Bu Dolmabahçe görüşmesi mezara gider.’ Böyle bir mantık yok" dedi. Büyükanıt’ın CHP’ye yönelik sözlerine de İnce, şöyle dedi: "E-muhtırayı vereceksin, ‘AKP’nin oylarını yüzde 10-15 artıracaksın’ tırnak içinde söylüyorum Sayın Bülent Arınç ve Sayın Abdullah Gül’ün demeçlerinden söylüyorum. Trilyonluk aracı kapacaksın, şeref madalyasını alacaksın. Sonra diyeceksin ki, bana iftira atıyorlar. O zaman çık konuş, Dolmabahçe’de ne konuştun, e-muhtırayı niye verdiniz? Demokratik bir devlette sır olmaz. Sayın Başbakan’a sesleniyorum, milleten niye gizliyorsunuz? Bunları bu millet sorgulayacak."

-"ARINÇ SÖYLER, RECEP AĞLAR"-

TBMM Başkanı’nın basın toplantısında kabul edilen 53 teklifin 31’inin muhalefet partileri ve bağımsız milletvekilleri tarafından verildiğini söylediğini hatırlatan İnce, bunun doğru olmadığını söyledi. Milletvekilleri tarafından verilen soru önergelerine zamanında yanıt verilmediğine de dikkat çeken İnce, şöyle dedi: "AKP demokrat değildir, milli iradeye saygısı yoktur. Bunların milli irade söylemleri tıpkı gözyaşları gibi sahte. Hani bir türkü vardır; ‘Makaram sarı bağlar’ diye, makaram sarı bağlar, Arınç söyler Recep ağlar, Recep söyler, Arınç ağlar."

-"TÜRKİYE’DE BAŞBAKAN, BAKANLARIN VE MİLLETVEKİLLERİNİN DOKUNULMAZLIĞI VAR"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dokunulmazlık ile ilgili sözlerini de hatırlatan CHP’li İnce, "Türkiye’de dokunulmazlık fiilen kalktı. Türkiye’de profesörlerin dokunulmazlığı var mı? Türkiye’de generallerin dokunulmazlığı var mı? Yargıçların dokunulmazlığı var mı? Türkiye’de bir tek Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarının ve milletvekillerinin dokunulmazlığı var" dedi.

-"DÜŞÜK PROFİLLİ BAŞKAN, YÜRÜTMENİN AVUKATLIĞINI YAPTI"-

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’i "Düşük profilli Başkan" diyerek eleştiren İnce, Şahin’in dün yaptığı basın toplantısıyla yürütmenin avukatlığını yaptığını savundu. İnce, "Sana mı düştü, yürütmeyi savunmak, sana mı düştü bakanlarının soru önergelerinin ne kadar süre içinde yanıtlanacağı? Meclis Başkanı’nın işi İç Tüzüğü uygulamaktır, bakanların avukatlığını yapmak değildir" dedi.

-KABADAYI VE YİĞİT ADAM FARKI-

Başbakan’ın sözlerini de eleştiren İnce, kabadayı ile yiğit adam örneğini vererek şöyle dedi: "İşte kabadayı ile yiğit adam arasındaki fark budur; kabadayı olmayacak devlet adamı, yiğit adam olacak. Kabadayı hakaret eden, kabadayı karşısındakini küçümseyendir. Ona ‘artistlik yapma’ diyendir, ‘al ananı git’ diyendir, bu kabadayıdır. Yiğit adam ise sözünün arkasında duran adamdır. Ben kendisinden kabadayı değil, yiğit adam olmasını istiyorum. Diyorum ki, 2002’de söylediğin sözlerin arkasında dur." CHP Grup Başkanvekili, eski bir öğretmen olduğunu hatırlatarak, sözleşmeli ve atanamayan öğretmenlerden 12 Eylül’de AKP’ye şamar atmasını istedi.

-"35. MADDE KALKARSA BOŞLUK DOĞAR"-

TSK İç Hizmet Yasası’nın 35. maddesinde değişiklik öngören teklifi verdiklerini hatırlatan İnce, "AKP asker sivil ilişkilerini istismar edilmesinden nemalanan bir partidir. Asker sivil ilişkilerinin istismarından oy devşirmek isteyen bir partidir. Bu konuda da başarılı olmuştur AKP" dedi. 35. maddenin kaldırılmasına yönelik teklif vermedikleri yönünde eleştiriler geldiğini belirten İnce, "TSK’nın görevini düzenleyen bir başka madde yok. Bir tane var o da 35. madde. Onu tamamen kaldırırsanız bir boşluk doğacak" dedi.

-"TARTIŞMAYA AÇIĞIZ, DEĞİŞTİRMEYE AÇIĞIZ"-

Teklifi verdiklerini, ancak tartışmalara açık olduklarını vurgulayan İnce, "Biz tartışmalara açığız. AKP’nin ya da başka çevrelerin buna itirazı varsa, biz görüşmeye, bunu değiştirmeye açığız. Bu konuda katı bir tutum içinde değiliz. Şimdi AKP’nin tavrını merak ediyoruz. İsterlerse Meclis’i olağanüstü toplayalım. Görüşelim, eksiğimiz varsa giderelim. Darbe ticaretinden nemalanmasın AKP" diye konuştu.

-"TOP HÜKÜMETTE"-

Meclis’in olağanüstü toplanabileceğine işaret eden İnce, "Top hükümette, istediği zaman Meclis’i çağırırlar" dedi. Teklife iktidardan gelen eleştirilere de, "Yeterli değilse, yeterli hale getiririz, açığız tekliflere; eksiğimiz, gediğimiz varsa giderelim, kaçmıyoruz, buradayız" dedi.

-GEREKİRSE ZİYARET EDERİZ-

Bir basın mensubunun 35.madde hakkında verdikleri teklif için siyasi partileri ziyaret edip etmeyecekleri yönündeki sorusuna İnce, "Ziyaret etsinler diyorlarsa ziyaret ederiz de, ama 2 satırlık metin, medyada var, kendilerine gönderdik, ipe un sermek olur bundan sonrası" dedi.

-BÖLÜKBAŞI TANIK OLACAK-

Dubai Anlaşması’ndaki tartışmaları hatırlatan İnce, Başbakan tarafından Kılıçdaroğlu’na açılan davada MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı’nın tanık olabileceğini belirterek, şöyle dedi: "Sayın Deniz Bölükbaşı o yıllarda bir bürokrattır, dün bana geldi. Dedi ki; ‘Sayın Başbakan, Sayın Genel Başkanınıza dava açtı. Ben bu konuda tanıklık yapabilirim’ dedi. Böyle bir anlaşma imzalandı dedi. Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın birkaç gün içinde yapacağı açıklamaları takip edin. Sayın Başbakan’ın dava açmasından memnunuz, çünkü mahkeme aşamasında bu anlaşmada ortaya çıkmış olacak." Bir basın mensubunun, "Sayın Bölükbaşı tanık olacak mı?" sorusuna İnce, "Bölükbaşı tanık olabileceğini söyledi, bu durumu Sayın Genel Başkanımıza ilettim, ‘Memnun olacağını’ söyledi" dedi.

-"GECEKONDU KURMADAN BAŞBAKAN ANLAR"-

8 yılda 157 kez Anayasa Mahkemesi’ne gittiklerini belirten İnce, "Başbakan ‘CHP Anayasa Mahkemesinin bahçesine gecekondu kurdu’ diyor, gecekondu kurma işlerinden biz anlamayız, Sayın Recep Erdoğan bu işleri iyi bilir. Önce gecekondu kurar, sonra çok katlı yapar, sonra oturur. Bu işlerden, orman arazilerinden anlayan kişi Sayın Erdoğan’dır" dedi.

-ADALET BAKANI’NA YANIT-

Gazetecilerin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, "O zaman CHP’de Ak Parti’ye çalışıyor" sözlerini hatırlatması üzerine İnce, "CHP bu ülkede darbelere hiçbir zaman sahip çıkmamıştır. Bunlar hedef saptırmadır" dedi.

-YSK’YI GÖREVE ÇAĞIRDI-

Bir basın mensubunun, "YSK’da TRT’yi uyardı, bir değişiklik fark ettiniz mi?" sorusuna İnce, "TRT hakkında suç duyurunda bulunduk. TRT değişmedi. Başbakan’ın borazanlığın yapıyor. YSK’yı önlem almaya davet ediyorum" dedi.



Bu haber 925 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,898 µs