En Sıcak Konular

BDP Milletvekili: ‘Bu AKP kuşatmasıdır’

29 Temmuz 2010 15:04 tsi
MERSİN’de, Hatay’ın Dörtyol İlçesi’ne gidenlerin kimlik tespitlerini yapan polislerle BDP Şunlıurfa Milletvekili İbrahim Binici arasında tartışma çıktı.

Milletvekili Binici, kent çıkışında uygulama yapan polise, “Bu AKP kuşatmasıdır. Böyle yapamazsınız” diyerek çıkıştı. Görevli polis memuru ise, “Ben görevimi yapıyorum” karşılığını verdi.

BDP mensuplarının sabah saatlerinden itibaren Dörtyol’a gideceğini göz önünde bulunduran polis, özellikle olayların yaşandığı Güneş, Yenipazar, Kurdali, Siteler ve Şevket Sümer mahallelerinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Panzer destekli kuvvetler bekletilirken, kenttin giriş ve çıkışlarında kimlik kontrolleri sıklaştırıldı. Aralarında BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz’ın da olduğu 20 araç BDP İlçe Binası’nın bulunduğu Şevket Sümer Mahallesi’nden çıkarken, polis araç plakalarını uygulama noktasına bildirdi. Kenttin Serbest Bölge otoban gişeleri kesiminde çok sayıda resmi ve sivil polis görev aldı.

Dörtyol’a giden ve önceden plakalarını bildirilen BDP’lilerin olduğu araçlar, tek tek durdurulup kimlik tespitleri yapılarak gitmelerine izin verildi. Bu sırada, İl Başkanı Cihan yılmaz’ın aracından inen BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, kontrol noktasındaki polislere tepki gösterdi. Milletvekil Binici, polisin kanunsuz bir şekilde insanların seyahat özgürlüğünü engellemek istediğini öne sürdü. Binici “Böyle bir uygulama olamaz, bu ülkede ayrıcalık yapıyorlar. Şu anda burada devlet burada bölücülüğe uğruyor. Durum şu anda Türkiye’de resmen Devlet BDP’ye karşı gerçekten şiddet uyguluyor. Diğer siyasi partilerinin konvoylarına öncülük, eskortluk eden polis, bugün BDP’nin eş başkanları geliyor. Devlet burada şiddet uyguluyor. Dolayısıyla eğer bu yolda herkese uygulanan bize de uygulansa saygıyla bakarız. Ama bize ayrı muamele yapıldığı zaman, bunu elimizin tersi ile iteriz. Hiç bir güçte bize ayrı bir uygulama yapamaz” dedi.

Milletvekili Binici ile polis arasında yaşanan diyalog şöyle gelişti: Binici: Bu ülkeyi kardeş kavgasına götürüyorsunuz.

Polis: Ben devletin memuruyum. Ben AKP’nin memuru değilim. Ben şunun, bunun memuru değilim. Bana ithamda bulunamazsınız.

Binici: Siz genel uygulama yaparsanız, ona amenna. Bütün araçlara uygulama yapılsın. Ama siz bana bize uygulama yapıyorsunuz.

Polis: Bizim müdürlerimiz geliyor, onlarla görüşün.

Tartışmadan sonra Binici daha sonra aracına binerek Dörtyol’a hareket etti.



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs