En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu son anda vazgeçti

29 Temmuz 2010 14:56 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TRT Ankara Radyosu'nda yayınlanan Haber-Yorum programına katılmaktan son anda vazgeçti.

 
Programa çıkacağı günler öncesinde radyo dinleyicilerine duyurulurken, Kılıçdaroğlu'nun program saatine 20 dakika kala katılmayacağını bildirmesi yapımcıları zor durumda bıraktı.

TRTAnkaraRadyosu'nda hafta içi her gün saat 12.00'de yayınlanan Haber Yorum programının yapımcısı Nizamettin Yücel,CHPlideri Kılıçdaroğlu'nu programa çıkartmak için özel kalemine yazılı olarak başvurdu. Kılıçdaroğlu'nun perşembe günü saat 12.00'de programa katılacağı yönünde olumlu cevap gelmesi üzerine radyo tarafından üç gün boyunca dinleyicilere anons geçilerek soru talep edildi. Kılıçdaroğlu'nun programa çıkacağını öğrenen dinleyiciler, mail, faks ve telefon yoluyla program saatine kadar onlarca soruyu radyoya ulaştırdı.

TRT yönetimi de dinleyicilerin ilgisi üzerine programı televizyon kanalında da yayınlamak üzere Sıhhiye'de bulunan radyo istasyonuna merkezi Oran'dan canlı yayın ekipleri gönderdi. Yücel, saat 11.30'da radyoya geleceği bildirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu gerekli hazırlıkları yaparak beklemeye başladıklarını, ancak program saati olan 12.00'ye 20 dakika kala Kılıçdaroğlu'nun yoğun programı mazeret gösterilerek katılamayacağının kendilerine bildirildiğini söyledi.

Yücel, kamu yayıncılığı yaptıklarını, bundan dolayı kimseye karşı bir önyargı, gönül koyma ya da tavır alma gibi bir durumlarının söz konusu olamayacağını, bugüne kadar gerek iktidar partisi gerekse muhalefet partilerinden birçok ismi konuk olarak yayına aldıklarını belirtti. Yücel, tek üzüntülerinin dinleyicilerin kendilerine ulaştırdığı soruları Kılıçdaroğlu'na soramamak olduğunu kaydederek, ''Üzüntümüz, dinleyicilerin sorularını yerine ulaştıramamış olmamız.'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun programa katılmayı ertelediği mi yoksa iptal mi ettiğini bilmediklerini söyleyen Yücel, ''Bize verilen cevapta bundan sonra da katılmayacak mı, yoksa ertelendi mi bilmiyoruz. Herhalde önümüzdeki günlerde buna göre bir cevap gelir. Ama bizim kapımız her zaman tüm liderlere açıktır.'' diye konuştu.

Yücel, bu açıklamaları yaparken Kılıçdaroğlu'nu radyo yayınında göremeyen dinleyiciler, radyo merkezini arayarak CHP liderinin neden katılmadığı yönünde sorular sordu. Yücel, telefonda soru yönelten dinleyicilere Kılıçdaroğlu'nun neden katılmadığını anlatmaya çalıştı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun programa katılacak olmasından ötürü TRT'nin üst düzey yönetiminin yayın sonrası yemekte bir araya gelmek için hazırlık yaptığı öğrenildi. 

CİHAN



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,915 µs