En Sıcak Konular

Özcan'dan ÖSYM başkanı açıklaması

29 Temmuz 2010 14:47 tsi
Özcan'dan ÖSYM başkanı açıklaması YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "ÖSYM başkanı Yarımağan görevden alınacak mı?" sorusuna cevap verdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ''ÖSYS Kılavuzu'ndaki yanlışlıklardan dolayı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın görevden alınıp alınmayacağına'' ilişkin, '''Yok, ne alması... Gayet iyi yapıyor. Yeni bir sistem, ufak tefek hatalar olur o kadar. Büyük şeyler değil'' dedi.

Özcan, YÖK Genel Kurulu toplantısında verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Oğlunuzun üniversite tercihini yaptınız mı? Nereleri yazdınız?'' sorusu üzerine Özcan, ''Yapıyoruz. İşletme istiyor. Bilkent'i istiyor ama orası birazcık yetmiyor'' dedi.

''Tercih yaparken siz de yardımcı oluyor musunuz?'' sorusuna Özcan, ''Oluyorum, oluyorum'' yanıtını verdi.

Özcan, ''kılavuzdaki hatalar oğlunuzun moralini bozdu mu?'' sorusu üzerine, ''O hataların hiçbir tanesi öğrencilerin kaderini etkileyecek hatalar değildi. Daha tercih yapılmadı ki kaderi etkilensin. Azıcık sıralamada değişme oluyor. O da çok önemli değişmeler değil. 827. iken 950. olunuyor. Aşağı indikçe daha çok oluyor ama, aşağı inince de zaten insanlar yerleşmiş oluyor. Belli sayıda yer var iyi olan, örgün eğitimde mesela 357 bin, diğerinde 325 bin kadar bir yer var. Hemen doluyor iyi oluyor. Aşağısı çok önemli değil'' dedi.

''Siz veli olarak sistemin içinde yer alıyorsunuz. Zor mu?'' sorusu üzerine, Özcan, ''Tercih yaparken biz de pay bırakıyoruz. Yanlışlıklar olabilir diye. Zor tabi, çünkü tam karşılayabilinmiyor ki. Çok da zor bir şey. Esasında öyle bir şeye gerek var mıydı? İnsanlar sıralamadan çıkartabilirdi nereye girebileceğini. ÖSYM çok iyi bir şey yapmaya çalışıyor, geçen seneki sistemi bu seneki sisteme uyarlamak... Ama buna belki de hiç gerek yoktu. İnsanlar sıralamadan tercihlerini yaparlardı. Bu kadar büyük işe girdi. Hatalar da oradan çıkıyor zaten, gerek yoktu belki ona. Şimdi biz oğulumun tercihini sıralamadan giderek yapıyoruz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''ÖSYM Başkanı'nın görevden alınması yönünde talepler var'' sözü üzerine Özcan, ''Yok, ne alması... Gayet iyi yapıyor. Yeni bir sistem, ufak tefek hatalar olur o kadar. Büyük şeyler değil'' dedi.

Özcan, ''Giresun Üniversitesi için rektör seçim takvimi ne zaman belirlenecek?'' sorusuna, ''Bugün belirlenmeyecek. Önümüzde tatil var, belki Eylül ayında belirleriz. Daha iyi olur. Vekalet eden rektör orada devam edebilir. İki ay sonra seçim olabilir'' yanıtını verdi.



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,632 µs