En Sıcak Konular

5.7 milyon hane internetli oldu

29 Temmuz 2010 11:41 tsi
TÜRKİYE’de internet abonelerinin interneti en çok sohbet ve sosyal ağlar için kullandığı ortaya çıktı.

TTNet’in 38 ilde nüfusu 20 binin üzerindeki yerleşim bölgelerinde yaptığı araştırmaya göre, abonelerin yüzde 77’si interneti sohbet, yüzde 54’ü araştırma, yüzde 38’i e-posta, yüzde 36’sı isegazeteokumak ve haber takibi için kullanıyor. Ayrıca TTNet, abone sayısı sahipliğinde dünyada 317internetservis sağlayıcı arasında 2010 yılı birinci çeyreği itibariyle 10’uncu sıraya yükseldiğini duyurdu.

Yüzde 32’sinde var

Düzenlenen toplantıyla Ipsos KMG’ye yaptırılan araştırmanın sonuçlarını açıklayan TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, ‘PC ve İnternet Penetrasyon Çalışması’ adını verdikleri araştırmayla Türkiye’deki 18 milyon hanenin yüzde 41’indebilgisayarbulunduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Yılmaz, araştırmanın sonuçlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Türkiye’deki 18 milyon hanenin yüzde 32’sinde, yani yaklaşık 5 milyon 760 bininde internet bağlantısı var. Bilgisayarı olan 1.7 milyon hanede ise internet bağlantısı yok. 2.6 milyon hanede bilgisayar ve internet yok ama en az bir tane bilgisayar kullanıcısı var. En yüksek penetrasyon oranı İstanbul’da. Her iki haneden birinde internet var. Bu oran Anadolu’da yüzde 20’nin altına düşüyor.”

En çok sohbet ediliyor

Tahsin Yılmaz, araştırmaya göre internet kullanıcılarının yüzde 77’sinin Türkiye’de interneti sohbet ve sosyal ağlar amaçlı kullandığını da belirterek, şunları söyledi: “Yüzde 54’ü sörf ve araştırma yapıyor. Yüzde 38’i e-postasını kontrol ediyor. Yüzde 36’sı gazete okumak ve haber takibi için internete giriyor. Yüzde 33 oyun oynama, yüzde 21’i de müzik indirme amaçlı interneti kullanıyor. Yüzde 18’i de film indiriyor. İnternet bağlantısı olmayanlar arasında da kullanım amaçları benzer.”

Dünyada ilk ona girdi

Herkesi internetle tanıştırmak istediklerini ve temmuz ayı itibariyle abone sayılarının altı milyona yükseldiğini de söyleyen Yılmaz, “İngiliz araştırma şirketi Point Topic’in üç ayda bir yayımladığı ‘Küresel Genişbant İstatistikleri’nde de 2010 yılı ilk çeyrek rakamlarına göre abone sayısında ilk onda yer aldık. Amacımız Türkiye’de herkesi internetle tanıştırıp dünyaya bağlamak. Çalışmalarımızı bu doğrultuda planlıyoruz. Bu listede ilk ona giren ilk Türk şirketi olmamız gurur verici” diye konuştu.

Günlük internetle kullanımı artıracak

GÜNLÜK internet paketiyle öncelikle internet kullanıcısı olduğu halde evinde bağlantısı olmayan veya bilgisayarı olduğu halde internet kullanmayanları hedeflediklerini dile getiren Tahsin Yılmaz, “Bütçesi doğrultusunda internetten yararlanmanın önünü açtık. Bilgisayarı olmayanlar için de beş markanın ürünlerini sunuyoruz. Ayda 27 TL’ye bilgisayar kampanyalarımız var. İki yılı kapsayan bu taksitli alımları üç yıla uzatmayı planlıyoruz” dedi.

Google, zararlı yazılımı yükleyen siteleri endeksinden çıkarıyor

İNTERNET arama motoru Google, zararlı yazılımlar içeren veya Google’ın kalite ilkelerini herhangi bir şekilde ihlal eden siteler belirlendiğini bildirdi. Google’ın, açıklama sında şöyle denildi: “Zararlı yazılımlar içeren siteler belirleniyor. Tarayıcıların güvenlik açıklarından faydalanarak zararlı yazılımlar yükleyen siteler var. Bunlar Google’ın endeksinden çıkartılabilir. Buna anahtar kelimeler ve benzeri web sitesi içeriklerini manipüle ederek istenmeyen arama sonuçları yaratan ‘spam’ciler de dahil.” 

hurriyet



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,967 µs