En Sıcak Konular

Türkiye AB'nin ikinci büyüğü olacak

29 Temmuz 2010 10:20 tsi
İngiliz Bakan Cahn "Türkiye, 2050'da Avrupa'nın en büyük ikinci ekonomisi olacak" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron'un Türkiye ziyaretini ve iki ülke arasındaki ticari ilişkileri değerlendiren İngiliz Ticaret Bakanı Andrew Cahn, Türkiye'yi ve Türk ekonomisini övdü. 'Neden Türkiye?' sorusuna karşılık Bakan Chan, "Türkiye, 2050 yılında Avrupa'nın en büyük ikinci ekonomisi olacak." dedi.

Türk ekonomisin yılın ilk çeyreğinde yüzde 11.7 oranında büyüdüğünü hatırlatan Bakan Cahn, "Batı ile Doğu arasında konumlanan Türkiye gibi bir ülke; Orta Doğu, Avrupa ve Orta Asya'da iş yapmak isteyen şirketler için merkezi bir ülke konumundadır." diye konuştu.

Türkiye'de iş yapmak isteyen tüm şirketlere yardımcı olmaya hazır olduklarını belirten Bakan Cahn, Başbakan Cameron'un Türkiye ile ticaret hacmini önümüzdeki beş yıl içinde ikiye katlamak istemesini, yeni hükümetin dış dünya ile olan ticareti artırma politikasının bir parçası olarak değerlendirdi.

Bakan Cahn, 'neden Türkiye?' sorusuna ise şu cevabı verdi: "Türkiye, 2050 yılında Avrupa'nın en büyük ikinci ekonomisi olacak. OECD verilerine göre Türkiye 2017 yılına kadar Çin ve Hindistan ile birlikte dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü ekonomisi olacak. Türkiye, nüfusunun yüzde 60'ı 30 yaşın altında olan ve dünyanın en büyük pazarlarından birini oluşturuyor. İngiltere hâlâ Türkiye'de en büyük ikinci yabancı yatırımcı konumunda bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl İngiltere'nin Türkiye'den 13 yeni yatırım projesi çektiğini belirten İngiliz bakan, şöyle devam etti: "Bu projeler 163 kişiyi istihdam etti. Türkiye'nin en önemli markalarından Beko, İngiltere'de her 10 evin birince yerini almış durumda. Türkiye, Avrupa'da en büyük televizyon üreticisi ve altıncı en büyük tekstil üreticisi konumunda. Türk inşaat sektörü dünyada Çin'den sonra geliyor. Orta Doğu ve Afrika'da her dört büyük firmadan biri Türk firması. Orta Doğu ve Afrika'dan ithal edilen endüstri ürünlerin yüzde 65'i Türkiye'den ihraç ediliyor. 2 binden fazla İngiliz firması halihazırda Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Türkiye ayrıca turizm sektöründe dünyanın önde gelen ülkelerinden biri. Dünyanın en fazla turist çeken yedinci ülkesi konumunda."

cihan



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs