En Sıcak Konular

Ses kayıtları mahkeme kararıyla tutulmuş

29 Temmuz 2010 08:43 tsi
Ses kayıtları mahkeme kararıyla tutulmuş  
MİT'in tespit ettiği 'Çok PKK'lı ölüyor, düşürün şu Heronları' konuşmasıyla ortaya çıkan 'Heron skandalı' her geçen gün büyüyor.

Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, dünkü yazısında, Heronların PKK'ya verdiği zararın asker içinde birileri tarafından kasten engellendiği iddiasıyla ilgili çarpıcı bilgilere yer verdi. Yetkin'in bilgi aldığı istihbarat kaynağı, bütün telefon dinlemelerinin mahkeme kararıyla yapıldığını söylüyor. Ayrıca Genelkurmay'ın açıklamasının aksine, mahkeme kararı alınabilmesi için dinlemesi yapılan taraflardan en azından birinin kimliğinin bilinmesi gerektiğini vurguluyor.

12 askerin şehit olduğu 21 Ekim 2007'deki Dağlıca baskınından 15 gün önce, MİT'in telefon konuşmalarını dinlemeye aldığı iki subayın "Çok PKK'lı ölüyor düşürün şu Heronları" şeklindeki konuşması toplumda dehşetle karşılandı. MİT kaynaklı bu telefon dinleme kayıtları günlerce medyada tartışıldı ve Genelkurmay'dan bir açıklama beklendi. Daha sonra sessizliğini bozan Genelkurmay, bu konuda üç yıldır süren incelemenin, kimlikler belli olmadığı için henüz tamamlanamadığını açıklamıştı. Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, dünkü köşe yazısında, Heronların PKK'ya verdiği zararın asker içinde birileri tarafından kasten engellendiği iddiasıyla ilgili çarpıcı bir bilgi paylaştı. Yetkin'in bilgi aldığı istihbarat kaynağı, yapılan bütün telefon dinlemelerinin mahkeme kararıyla yapıldığını söylüyor. Ayrıca Genelkurmay'ın iddiasının aksine mahkeme kararı alınabilmesi için dinlemesi yapılan taraflardan en azından birisinin kimliğinin bilinmesi gerektiğini vurguluyor. Kızılay'da ankesörlü telefonların dinlendiği iddiasını ise doğru bulmayan istihbarat kaynağı, "Herhangi bir bölgedeki ankesörlü telefonların dinlenmesi yasal olarak da, teknik olarak da mümkün değildir. Dediğim gibi ben aktarıyorum, bilgilerin takibini yapmak, umarım iddialar üzerindeki esrar perdesini biraz olsun kaldırır." diyor.
 
zaman



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,099 µs